bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

tutunamayanlar

əjdahalar   googlla
oğuz atay - bitirilə bilməyən kitablar - unudulmaz kitab cümlələri - bir nəfəsə oxunan kitablar - mükəmməl sözlər - nida vətəndaş hərəkatı - varlığı bəlli olmayanlar - yalnızlıq - ali and nino
    8. hər cümləsini sevərək, yavaş yavaş oxuduğum, özümə çox yaxın hiss etdiyim iki üç kitabdan biri. xırda xuruş zarafatlardan tutmuş həyatdakı yerini itirmiş bir adamın axtardığı cavablara qədər hər şeyini sevirəm kitabın.


    --spoiler--

    mısra 11: kelime ve yalnızlık...

    "önce kelime vardı"diye başlıyor yohanna'ya göre incil.kelimeden önce yalnızlık vardı. ve kelimeden sonra da olmaya devam etti yalnızlık...kelimenin bittiği yerde başladı; kelime söylenemeden önce başladı kelimeler yalnızlığı unutturdu ve yalnızlık kelimeyle birlikte yaşadı insanın içinde. kelimeler yalnızlığı anlattı ve yalnızlığın içinde eriyip kayboldu. yalnız kelimeler acıyı dindirdi ve kelimeler insanın aklına geldikçe, yalnızlık büyüdü, dayanılmaz oldu.



    selim işık yalnızlığını kelimelerle besledi. kelimelerin anlamını bilmeden önce tanıdığı yalnızlığı kelimelerin içinde geliştirdi. eski yaşantılarının hastalığından yeni kalktığı sırada aldırışsız kelimeler konuşurken,eski yaraların, eski kelimelerin göğsüne saplandığını duydu; sustu kaldı.

    kelimeler yalnızlığını yaşamasına da bırakmadılar onu. her yandan kuşatıp saldırdılar. kullandığı kelimeler de dönüp ezdi onu,soluksuz bıraktı. sonra yatağından fırladı birden selim; bütün kelimeleri ve yaşantıları ezdi ayağının altında. güneşe çıktı. güneş gözünü acıttı bir süre sonra, perdelerini kapayıp kelimelerin karanlığına döndü. birtakım kelimeler bağışladı onu; aralarında gene yaşamasına izin verdiler. bu kelimelerle birlik olup amansızca saldırdılar başka kelimelere; aşağılayan, ezen , soluk aldırmayan kelimelere. yendi, yenildi, sonunda gene yenildi kelimelere, kelimelerle birlikte açtığı savaşlarda. yalnızlık hep oradaydı

    --spoiler--

4 əjdaha

jack frost
#105475


10.03.2014 - 00:27
+175 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...