bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

pek yakında

əjdahalar   googlla
ali baba ve yedi cüceler - cem yılmaz - məsləhətli filmlər - ən yaxşı komediya filmləri - çağlar çorumlu - mtn-in vəhabilərə qarşı əməliyat keçirməsi - ozan güven - mazhar alanson - türk kinoları
    6. nәhayәt ki izlәdiyim cem yılmaz filmi. film dram vә komedi janrında çәkilib.cem yılmazın tәk başına rejisorluq etdiyi ilk filmdi. filmin böyük gәlir üçün çәkilmәdiyi bәllidi, cem bunu istәmәyib, çәkmә ehtiyacı hiss edib, yeşilcamın 100 ilinә ithafәn çәkilәn bir filmdi, onsuz filmdәn böyük gәlirlәr gözlәmәdiyindәn filmә yetәrincә reklam yerlәşdirib.

    --spoiler--

    filmdә pepsi, fruko, yedigün, yandex, turkcell reklamları görә bilәrsiniz. bunlar çoxmu әsәblәşdirici olub, yox. olmasa da olardı amma olub artıq vә çürükçülüyә ehtiyac yoxdu.

    --spoiler--

    cem yılmaz stand-upda yetәrlidi amma heç vaxt filmlәrini o qәdәr bәyәnmәmişәm, açığı izlәmәmişәm dә, bir aroga baxmışdım, onda dodağım tәrpәnmәdiyindәn yarımçıq qoymuşdum. bu filmdә dә gülmәkdәn gözüm yaşardığı sәhnә yoxuydu amma güldüyüm, dodağımı qaçıran, istehzalı sәhnәlәr varıydı.

    --spoiler--

    azәrbaycan izlәyicisi üçün film bir az çәtin başa düşülәn vә o qәdәr dә nostalgik hisslәr yaşatmaya bilәr. nәzәrә alsaq ki, 70-90-ci illәr dә azәrbaycan vә türkiyә әlaqәlәri zәif olub, bu fikir tәsdiqlәnәr. filmdә yeşilcam aktyorlarının adı çәkilәrәk nostalgik hava yaradılır ki, bu bizim üçün heç nә ifadә etmir. mәsәlәn sadri alışıkın papağına bunun içini dolduracak öyle kafa yok ki tәrzindәki cümlәlәr işlәdilir.

    --spoiler--


    --spoiler--

    hәkim: yürüyemeye bilir.
    aktyor: yani istese yürüyebilir.

    hani sette alkol yoktu, siz bu kafayı nasıl buluyorsunuz?

    --spoiler--


    cem yılmaz filmdә daha çox film sektorunun problemlәrinә diqqәt çәkib vә necә bәzәn biz nәyisә yazma vә ya etmә ehtiyacı hiss etdiyimizdәn, onu kiminsә bәyәnib bәyәnmәmisini vecimizә almadan ediriksә , mәncә, cem yılmaz da bunu o ehtiyacdan edib. pismi alınıb yox, gözlәntilәri yüksәk tutmayıb, gedib baxıb 2 saat yaxşı vaxt keçirmәk olar.

5 əjdaha

cosmopolitan
#139215


19.12.2014 - 10:57
+265 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...