bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

yuri qaqarin

əjdahalar   googlla
aya çıxdım tanrını görmədim deyən yuri qaqarin - kosmonavtika günü - sovetlər deyəndə ağla gələnlər - valentina tereşkova - god is an astronaut - rac kapur - sözaltı günlük - yuri levitan - baykonur kosmodromu
    9. usaqliq illerinde nazilere esir dusmus lakin kosmos ucusuna secmelerde engel olar deye kommunistlerden bunu gizletmisdir.

    kosmos ucuslarinin ugurlu sayilmasi ucun enis koordinatlarinin dogru verilmesi vacibdir. eks halda ucus ugurlu hesab edilmir. yuri qaqarin`in enisi de mueyyen edilmis yere deyil, vladivastok erazisinde kelem tarlasina olmusdur. lakin kommunistlerin propaqandasinin mehv olmamasi ucun bu detal metbuatdan gizledilmisdir.


    kosmos`a ikinci ucusun dogru planlanmadigini cesaret edib xrusov`a ve kosmonavt dostuna demis, hetta seni oldurecekler, icaze ver men senin yerine ucum deyerek dostunu olumden xilas etmeye calismis cesur ve eyni zamanda ayyash bir insan olmusdur. xrusov`un uzune rumkasindaki vodkani da tokecek qeder cesaret sahibi olmus, lakin `qeleminin qirilmamasi`nin sebebi ise medyatik olmasi imis. hetta sirf kommunist propaqandasinin onune kecmesin deye teyyarede ikinci pilot olaraq da ucuslar etdirilib `sindirilmisdir`.

4 əjdaha

diyojen
#179594


31.08.2015 - 15:06
+165 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...