bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

13 yanvar 2016 etiraz aksiyaları

əjdahalar   googlla
düyüsevmeyenbuddist
    7. uc il evvel ordudan gunde bir esger olumu xeberi gelirdi. hemin vaxtlar facebookda qeydiyyatim var idi. ilkingilin yazismalarini oxuyurdum. nese bir status paylasmisdilar (sehv etmiremse esgerin olumu ile bagli xeberin linki idi) sonra event quruldu ve evente qosuldum. 12 yanvar ad gunum idi. hemin gun hemin aksiyaya getdim. sonra mart aksiyasinda ilkin ve adini unutdugum biri ile event qurduq. eve gelen polisler, mitinqdeki polisler, oxudugun yere gonderilen sorgular, butun muellerimlerin ayaqlanmasi ve s. hecne vecime deyildi hemin il. hemin aksiyalarda (eventlerde) 'admin' olanda adimi bele gizleyirdim ; 4 dene dostum var idi dostluqumda. sirf o sebebleki hec kim bunlari taninmaq ya da nese bir sey xetrine etdiyimi sanmasin. (o zaman deb idi. aksiyaya gedib sekil cekdirib paylasirdilar. sektordu nedi bilmirem bele bir sey var idi. xeyli bonus yigdilar ozlerine) sadece doze bilmirdim; mektebde tehsilsiz qoyulursan sonra imtahanlarda hecne ede bilmirsen ve bu yasinda basilirsan esgerliye. orda bir ilden cox doyulursan, soyulursen axirda oldurulursen. aksiyalarla esger olumleri bitmedi ; qubada yaxin qohumlarimdan biri esgerlikde helak oldu. tv de gostermediler. yasadigim yerde yetim, atasi olmayan ve ananin tek usagi esger guya 'intihar' eledi (basina iki gulle sixaraq. nece olursa artiq) tv de gostermediler. bunlar menim gorduklerim, esitdiklerim idi. ne qederini siz gormusuz ya yox bilmirem ancaq olub, olacaq. ne ise. orduda olan sohbetler baglandi. o barede daha danisilmadi. danisanlar hamsi hebs olundu. ilkinle beraber hamsi. bezilerini heykelin qabaqinda bas eydirib guya 'sindirdilar' . yeni bu adamlarin anladigi gencleri sindirmaq, tehqir etmek, alcaltmaqdir. bunu isteyirler. ismayilli aksiyalari oldu. insanlar yene hebs olundu. bu olkede en gozel ve savadli adamlardan biri hebs olundu (ilqar memmedov) daha basqalari hebs olundu. olke ise eyni yalani danismaga davam eledi : sabitlik. hem iqtisadi, hem siyasi. cox cekmedi manat devalvasiya oldu. fevral devalvasiyasi. insanlar 30 nece faiz yoxsullasdi. hec kim danismadi. dekabrda devalvasiya oldu, mtn in zibilleri ortaya cixdi hec kim danismadi. bir ilde 100 faizden cox kasiblasdiq hec kim danismadi. her sey bahalandi : en qiymetsiz seyin bele qiymeti uc defe qalxdi. 10 qepiye ne almaq olar deye basliq var idi ha ? artiq 10 qepiye hecne almaq olur. 30 qepiye en ucuz evveller 10 qepiye olan gunebaxan tumu almaq olar. yeni veziyyet budu. ancaq yene hami susdu.

    birazda sussaq qapimizi dini cereyanlar, terrorlar, vetendas muharibesi ve s. kimi felaketler doyecek. insanlarin cibinde pulu olmayanda her kes senin menim kimi iqtisadi analiz kasmir ya da oturub nelerise analiz elemir. dinlere qapilir, radikallasir, terrora el atir, oz milletinden olan birine muharibe elan edir.

    ve bir nece rayon ayaga qalxib. insanlar neyese etiraz edir. qoz qoyan yoxdu. bakida ses seda yoxdu, sosial sebekeler susur, hami yene nedense qorxur ya da aciqca qozuna deyil. menimde qozuma deyildi; ne bilim ala uzagi vetendasliqdan cixib gedib basqa olkede yasamaq kimi sansim var deyib qozuma almirdim. ancaq doze bilmirem. dayday demisken bu qederine dozmek olmur axi. dovlet oz insanini bu veziyyete salmamalidi. salibsa buna etiraz edilmelidi, qarsi cixilmalidi.


    ne siyaset bilirem, ne siyaset haqqinda kitab oxumusam, ne iqtisadiyyat ne de basqa bir sey bilmirem. ligo haqqinda uzun bir entry yaza bilerem ne bilim kosmologiya haqqinda oturub saatlarla danisa bilerik ancaq bu sahede savadim, melumatim yoxdur. ancaq etirazin hem danisdigim sahelerin (elmde) hem de tarixin bir parcasi oldugunu bilirem. insan etiraz etmirse einstein dediyi kimi olu canlidan hec bir ferqi yoxdu.

42 əjdaha

sistem robotu
#194272


13.01.2016 - 16:14
+225 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...