bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
roman oxuma(ma)q
link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

roman oxuma(ma)q

#digər

hörmətli yazarlar,

roman oxuya bilirsinizmi? vaxti iken kitablari oxumazdim, demek olar ki, yeyerdim. son 2-3 ildi fiction (kurgu) kitablar oxuya bilmirem.
meselen özellikle qalin kitablar "karamazov qardaşlari", "budala", "anna karenina", "sefiller" kimi kitablar oxumadiğim kitablar siyahisindadi.

bir vaxtlar kitab yeyen olmuşam. bu kitab oxuya bilmeme mende son 2-3 ilde başlayib.
mene ele gelir ki, indiki dövrde kitab klassik kitablari oxuya bilmemeyimin sebebi uzun-uzadi xarakter analizleri ve tesvirlerdi.
indi informasiya esrindeyik. tutaq ki, viktor huqonun 200 sehifede anlatdiği jan valjan xarakterini biz tez bir vaxtda youtubeda, ya da başqa bir üsulla, vaxt itirmeden eylenceli bir üsulla öyrene bilerik.

sizce indi dövrde qalin romanlar oxumaq vaxt itkisidirmi? xahiş edirem kitab qurdlari öz fikirlerini esaslandiraraq yazsinlar.


User Avatar

1. vaxt itkisi deyil. ama həyatda kitabdanda maraqlı şeyler var. deyilənə görə çox kitab oxuyan adamlarda soradan hövsələ problemləri olur səndədə olub

tarçın və onun qəhbələri @22475

User Avatar

2. İndiki dövrdə bütün növ ehtiyaclar artıqlaması ilə doyurulur. Eləcə də informasiya. Facebook, youtube, televizor falan, beynə informasiya təcavüzü edir. Beynin artıq kitabla tətmin olmaması normaldı. Mən də oxuya bilmirəm. O ki, qaldı bunun yaxşı mı pis mi olmasına, yaxşı deyil. İnsan beyninin təkamülü texnologiyanın və iqtisadiyyatın inkişafı ilə paralel gedə bilmir. Sitatın sonu.

qatiq qaradi blet @22476

User Avatar postun sahibi

3. bir neçə gün interetsiz qal, sosial mediadan uzaqlaş sonra yoxla.

oxuyucu @22481

User Avatar

4. Sebebi internetdi. Eyni veziyyet mende de var.

fripp @22521

User Avatar postun sahibi

5. telefonumdan xeberlerle ilgili programları çıxartdım. instapaperi çıxartdım. görek ne olur. ama internetden qopub kitaba yönelmek heqiqeten göt isteyir. ve deyesen o göt mende yoxdu.

oxuyucu @22535

sən də yaz