bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

paulo coelho



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
bir nəfəsə oxunan kitablar - unudulmaz kitab cümlələri - tövsiyə olunan kitablar - kitab oxumaqla özünü bir şey zənn etmək - yazarların hal-hazırda oxuduqları kitablar - qanun nəşriyyatı - məsləhət görülməyən kitablar - bitirilə bilməyən kitablar - kaş ki doğulmayaydı deyilən məşhurlar - hippi
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+9 əjdaha

3. dünyada " evdar qadınların yazıçısı" olaraq tanınır oxuyucularının çoxu evdar qadınlardır. sözün esl menasında boş yazardır mene göre sadece yazır ne yazır o bir az müzakireli mövzudur. meni heç cür özune çekmir. bu yazarı oxuyan ergenlerin ve qadınların hamısı dahilik xesteliyine tutulur. men buna inanmırdım ilk başlarda sonra coelhonu oxuyan insanlarla tanış olduqca gördüm ki, heqiqeten de bele imiş adamlar özlerini nirvanaya çatmış kimi hiss edirler " çakma dahiler" olublar xeberimiz yox, kosmosun sirrini tapıblar xeberimiz yox. oxuyandan sonra kitabı bağlayıb da men bundan ne elde etdim dediyiniz an elde var sıfır veziyyetine düşe bileceyiniz bir yazardır. uzun sözün qısası onu heç oxumamısızsa heç ne itirmemisiz, oxumamağınız meslehetdir

+6 əjdaha

1. o gencliyinde bir hippiydi. yazıçılığa başlamazdan evvel ölkesinde tanınan bir mahnı sözü yazarıydı. bir müddet jurnalistlik de eden paulo coelho, 1986-ci ilde xristianların qerbi avropadan başlayıb ispaniyanın santiago de compostela şeherinde sona çatan enenevi hecc seferinden birine qoşuldu. bu tecrübesinden hecc ( the pilgrimage) adlı kitabında danışdı. 1988-ci ilde neşr olunan romanı kimyager ( the alchemist), coelhonun en çox oxunan müasir yazıçılardan biri etdi. 42 ölkede neşr olunan, 26 dile çevrilen kimyager, benzersiz bir müveffeqiyyete çatdı ve bu kitab sayesinde gabriel garcia marquezden sonra en çox oxunan latın amerikalı yazar oldu.
paulo coelhonun qurduğu paulo coelho institutu, ölkesindeki yoxsul uşaq ve yaşlılara kömek edir. o hemçinin unesconun medeniyyetlerarası danışıqlar proqramında meslehetçi olaraq vezifesini yerine yetirmekdedir. eyni zamanda isveçrede davos dünya iqtisadi forumunun idare heyetinde çalışır.
paulo coelho bir çox mükafatın sahibidir, bunlar arasında dünya iqtisadi forumunun verdiyi crystal awards ve fransız légion d'honneur nişanı da vardır.
müellif 2002-ci ilde braziliya edebiyyat akademiyasına qebul edilib. coelho, bir çox hörmetli metbuat quruluşu üçün heftelik guşe yazıları da yazmaqdadır. hal-hazırda rio da janeiroda yaşayır.

+6 əjdaha

16. boş və mənasız yazıçı. bəli oxumuşam demək olar bütün kitablarını. onun kitablarının hər biri ən uzağı 1 saat vaxtımı alıb. uzun yol gedəndə oxumuşam. yolda yaxşı gedir elə ha oxuyursan ki görüm nə demək istəyir axırda məlum olur ki heç nə prosta osdurur sən də qulaq asırsan ki görüm hara qədər osduracaq. sonra deyirsən qoy ikincini də oxuyum ola bilməz axı facebookda bu qədər iylənən yazarın bir dənə götlü başlı yazdığı olmasın elə elə oxudum oxudum qərar verdim ki dünyadakı milyonlarla gicdıllaqla məzələnən baş gicdıllaqlardan biridir o qədər.

+5 əjdaha

23. ağ rengde converse ayaqqabı geyen, saf sevgiye inanan ve xeyaneti bağışlamayan qızların sevimli yazıçısı.

+6 əjdaha

2. bildiyin boş yazar. boş bom boş. ergenoidlerin ilham qaynağı. eger facebookda biri coelhodan elif şafakdan statuslar yazırsa derhal silin onu, daha çox işgence olmaq istemirsinizse coelhonun puedro çayı hakk hesabını 4-5 saata dayanmadan oxudum bitirdim, sırf görüm bu ne yazıb ki hamı bundan danışır üçün. oxuyub bitirende reaksiyam tam olaraq "ee? sonra?" oldu. o ne di ala gedin kitab oxuyun. belkede insan psixologiyasını yaxşı bildiyi üçün qadınlara ve ergenoidlere tesir ede bilir. ama bize de yox da ta.

+4 əjdaha

26. yazdığı ən yaxşı kitab veronika ölmək istəyir kitabıdır. digər kitablara nisbətən yaşanmış hekayə olduğu üçün oxunası demək olar. ədəbiyyata yeni başlayanar üçün xalid hüseyni ilə bərabər yaxşı seçimdi.

+4 əjdaha

28. "best of writer" deyə bilinən , əslində "zırt of pırt" olan yazıçı. Brazilyalı elif şafak da demək olar..

+3 əjdaha

19. yazıçıların üzeyir mehdizadəsidi

+2 əjdaha

4. ucuz şərq mistikasını milyonlara satan yazar

+2 əjdaha

5. bir cümlə ilə ifadə oluna biləcək fikri uzun bağırsaq kimi uzadıb roman edən biri

+2 əjdaha

27. Simyacı kitabını oxumuşdum . Nisbətən yaxşı idi . Kitabda hər dinə toxunmağa çalışdığı üçün məndə (bax: PK)
filmini izləyirmiş hissiyatını yaratdı . Kitabın önsözündə yazıldığına görə mövlanadan əsinlənib . Belə pis deməzdim əslində həmin dövrün endülüs - ispanya - şimali afrika haqqında məlumatlanmağa kültürlərini anlamağa çox yaxşıdı . Ancaq paranormal-Fövqəltəbii hadisələri oxumağı sevmədiyim üçün oxumaqım uzun müddət çəkdi .
Veronika ölmek istiyor kitabıda var hələ oxumamışam onu oxuduqdan sonra yazar haqqında 1-2 şey daha demək olar .

+2 əjdaha

22. məndə kitablara olan nifrəti yaradan,adını çox eşidib kitabını oxuyandan sonra sevmədiyim braziliyalı yazıçı

+2 əjdaha

25. əsərlərinin ideyası bir növ oshonun "ol" fəlsəfəsi ile uzlaşan yazar.
şayiələrə görə, o'zahir romanı türkmənistan prezidenti nursultan nazarbeyin sifarişi ilə yazılıb.
ümumilikdə, əsərləri oxunaqlıdı. kitab oxumağa başlayanlar üçün yaxşı seçim ola bilər. ki, mütaliəyə həcmcə kiçik, birazda içində mistika, sevgi olan kitablarla başlamaq yaxşıdı. professionallıq zamanla əldə edilir

+1 əjdaha

18. dünən gecə şeytan ve genç kadın əsərini bitirdim bu manısın.
sonda nə mi oldu?
heçnə vur sikinə tulla,yaxşı yaza bilmir amk.məna yoxdu məsələn.
hər insanın içində şeytan var,yoxsa bir insanın pisliyi bütün cəmiyyətin
pisliyimidir deyə bir tema var ortada.qısaca soxdum koelyoya

(bax: bobməddin)

+1 əjdaha

15. sevmədiyim yazıçıdı.amma bizim qızlar sevirmiş. bir dəfə kitabxanada oturanda iki qaqaşın söhbətini eşitdim .deməli qaqaşın biri deyir ki, qızlar bu yazıçını sevir çoxlu qız tuta bilərik.nə ilə qidalanır bu millət? qız tutmağın təzə versiyasıdı bu?

+1 əjdaha

7. 11 dəqiqə kitabını oxudum və anladımki kitab satmaq xatirinə yazılmış bir kitabdır. popular mövzular, biraz sevgi, biraz erotika, bir az da dramatika qat və budur satış rekordları qıracaq kitab hazırdır..

+1 əjdaha

8. the alchemist romanını çıxsaq vur sikə tulla

+1 əjdaha

21. kitablari real heyatdan chox uzaq olan overrated yazar.

+1 əjdaha

14. əsərlərində idealist fikirlərə çox yer ayıran yazıçı. dünyanın reallığından kənar əsərlərin müəllifi. amma eyni zamanda məncə, fikirləri, düşüncələri yeni formalaşmaqda olan yeniyetmələr üçün çox yaxşı əsərlərdir.

+2 əjdaha

24. john ölünce kendini çok güzel bir yerde buldu. etrafında hayatı boyunca hayalini kurduğu zenginlik ve güzellik vardı. beyazlar giymiş bir adam yanına geldi ve “istediğin her şey emrine âmâde; hangi yemeği, zevki, eğlenceyi istersen iste, senindir” dedi. john sevinçle tüm hayatı boyunca hayalini kurduğu şeylerin hepsini yaptı. yıllardır biriktirdiği açlığı doyurduktan sonra da beyazlı adamı aradı: “istediğim her şeyi yaptım, hepsini denedim. şu anda ihtiyacım olan şeyse biraz iş, çalışayım ki kendimi işe yarar hissedebileyim.” “çok üzgünüm” dedi beyazlı adam; “sana sunamayacağım tek şey iş, burada yapacak iş yok.” “ama bu korkunç” dedi john öfkeyle. “sonsuza kadar sıkıntıdan ölerek mi geçireceğim zamanımı! cehennemde olmayı bin kez tercih ederdim!” beyaz giysili adam yanına gelip alçak bir sesle şöyle dedi: “sen nerede olduğunu sanıyorsun ki?”



hamısını göstər

paulo coelho