pinqvin



facebook twitter əjdaha lazımdı   izlə   lələ   mən   googllalink

    1. Uça bilməyən quşlardan biri.Cənub Qütbü, Yeni Zelandiya, Avstraliya, Cənubi Amerika, Cənubi Afrika və hətta Qalapaqos sahillərində yaşayırlar.Qanadlarında uzun tüklər olmadığına görə uça bilmirlər. Buna qarşılıq üzərkən çox qüvvətli üzgəc vəzifəsi görər. Pinqvinlər, buz üzərində çox yaxşı hərəkət edirlər. Sinələrinin üzərində yataraq üzgəc qanadlarının köməyiylə xizək kimi sürüşərək, quruda bir neçə yüz kilometr məsafə qət edə bilərlər. Təkcə artım mövsümlərində yumurtlamaq üçün quruya çıxırlar. Bədənlərini örtən sıx tüklər və dəri altlarındakı qalın yağ təbəqələri onları Antarktikanın dondurucu soyuqlarından qoruyur. Bədən istiliyini nizamlayan avtomatik bir mexanizmə sahibdirlər. Lazım olduğunda qan damarları ilə dəriyə gedən qanı azaldaraq, yüksəldərək və tüklərini dikləşdirərək bədən istiliklərini tənzimləyirlər.
    3. uça bilməyən,isti bölgələrə getdikcə boyları qısalan quşlardandır.bu varlıqları soyuqdan qoruyan qalın piy təbəqələri zadı deyil,arteriya damarlarının qan dövranını tənzimləməsidir.pinqvinlər mənə ləzzət verir sanki dünyanı zadı sikləmir öz kayfında yaşayırlar
    4. deyilənə görə dərisindən sellofan hazırlanır.
    5. sarı gözləri olan növü də mövcud olan quş.


sən də yaz!