bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

the abc murders


115 | 1 | 0

əjdahalar  googlla


    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. bir agatha christie romanı. romanda boyuk detektiv hercule poirot ve dostu arthur hastings bir-biri ile bagli olmayan kimi gorunen silsile cinayetleri arashdirir.


    --spoiler--



    qatil diger cinayetkarlardan ferqli olaraq qetllerden evvel puarroya (hercule poirot) qetlin toredileceyi yer ve gun baresinde melumat vererek sanki onu bir nov duele chagirir.

    kitabin evvelinde puarro hastingse ona gelen mektubla bagli melumat verir. mektubda qetlin toredileceyi sheher ve gun qeyd olunur,ve imza ve ad olaraq abc yazilir. ilk mektubu ciddi qebul etmeyen puarro ancaq ilk qetl toredilenden sonra ishin ciddiyetin anlayir. ilk qurban andover sheherinde yashayan missis asher olur. qetlden sonra cesedin yaninda abc melumat kitabçası tapan puarro bunun elifba herfleri sirasi ile qetl olabileceyin dushunur. bu idea ancaq qatilin ikinci mektubu ve ikinci qetlinden sonra deqiqleshir. ikinci qetl bekshill sheherinde bash verir. qurbanin adi elizabeth *b*arnard olur. bu cesedin de yanindan abc melumat kitabchasi tapilir. bununla da puarro bunlarin elifba sirasi ile olan silsile qetller oldugun anlayir.

    uchuncu cinayetde - sir carmichael *c*larke in qetlinden sonra bezi meseleler puarroya aydin olur ve qatilin kimliyin tapilmasina komek olur.



    --spoiler--

    0 əjdaha!

    22.08.2015 15:30, fripp


üzv ol
Modalı bağla





...