bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

sosial islam


135 | 1 | 3

əjdahalar  googlla
siyasi islam -

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. islamin sosial heyatda hakim quvve olmasini bildiren termin. bu termini izah etmemisden evvel 1-2 melumat vermeliyem.

    demeli islamin esas gayelerinden biride ideal cemiyyet qurmaqdir. bes bu cemmiyyet nece qurulacaq suali sosial ve siyasi islam adli 2 idaretme terminini ortaya cixarib. sosial islam bu cemiyyetin asagidan yuxari qurulmasini destekleyir. yeniki eger her insanin vicdaninda islami duygu ve dusunceler yerleserse bu cemiyyet qurulmus demekdir. en boyuk temsilcileri hezereti movlana ,ustad bediuzzaman said nursi ,fethullah gulen hocaefendi ve s kimi islami elm adamlari, kanaat onderleridir. sosial islam siyasi islama gore tarix boyu muveffeqiyyetli olmusdur. hz.mehemmedin yasadigi dovr nezere alinmazsa ideal cemiyyete en yaxin dovr xeliferden daha cox xalqi islami anlayib heyatlarina tetbiq edikleri dovrler olmusdur.ele gunumuzdede sosial islam siyasi islama qelebe calir desek yeridir. lakin bununla bele sosial islamin yeterince eksiklikleri vardir. en boyuk eksiklik idare edici quvvenin kimliyidir. sosial islamcilar siyasetle mesgul olmazlar ve buna gorede iqtidar olduqlari gorulmemisdir. hetta veziyyet ele yere catmisdir ki, xalq dininde oldugu halda sapik ve batil mezhebli xelifeler seltenetlerini illerle surdurmusler. diger bir eksiklik siyasal islamin eksine sosial islamin gec islemesidir buda tebidir cunki her ferdin teklikde menevi inkisafi on iller alir. buna gorede genclik ekseren siyasal islama meylli olur.

    bunuda qeyd edim ki, siyasal islamcilar sosial islamcilari sevmezler. sosial islamcilarda siyasal islamcilara guvenmezler.

    3 əjdaha!

    20.10.2015 01:00, qasim


üzv ol
Modalı bağla





...