bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

dodaq boyası


725 | 2 | 12

əjdahalar  googlla
qırmızı dodaq boyası - makiyaj etməyən qızlar - uşaqlıqda yeyilən qəribə şeylər - qırmızı - azərbaycana və ya azərbaycanlılara xas xüsusiyyətlər - arzulanan qız modeli - umbaylama - siqaret çəkən qız - türk qızları - qadın

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. fransızca rouje à lèvres [ğuj a levğ], inglisce lipstick
    evvelce tarixi:
    dodaq boyası ilk defe 5min il önce qedim mesapatamiyalılar terefinden istifade olunub.qedim misirde ise qırmızı briliyyant daşlar ve rengli böcekler ezilerek boya alınar ve dodaqlara sürtülermiş.kleopatra tarixde en çox qırmızı dodaq boyasından istifade eden qadınlar arasında birinci olub.sade misir qadınları dodaq boyasını elde etmek üçün tebii edviyyatlardan istifade etmekle qırmızıya yaxın reng elde edirdiler. qedim yunanıstanda ise qadınlar tut bitkisini ezerek suyunu dodaqlarına çekirmişler.
    xvı esrde kilseler avropada dodaq boyasını qadağan edirler.ve dodaq boyası yalnız exlaqsız qadınlar terefinden istifade edilir. xvııı esrde ise fransada dodaq boyası tekce qadınlar deyil , kişiler terefinden de istifade edilirdi.
    1880ci ilde guerlain kosmetika markası mum esasında pomadalar yaradır.
    1ci dünya müharibesi illerinde kişiler müharibeye getdiyi üçün qadınlar çoxlu dodaq boyaları almaqla müharibeni protesto edirdiler.müharibeden sonra coco chanel balaca dodaq boyalarını yaratdı. indiki dodaq boyalarının benzerini maurice lévy amerikalı ixtiraçı ixtira etdi.lakin bu pomadalar kağıza bükülürdü.ve bunu çantada gezdirmek olmurdu.
    2ci dünya müharibesinden sonra artıq amerikada qadınların 99%i pomada istifade edirdiler.lakin avropada veziyyet başqa idi.pomada çeken qızlar ile oğlanlar evlenmirdi.mühafizekarlar yene dodaq boyalarına qarşı gelirdi.avropadan tekce fransada sade qadınlar gündelik pomada istifade edirdi.bu dövrde kimyaçı hazal bishop uzun müddetli qalıcı dodaq boyaları ixtira etdi.

    dodaq boyalarının renglerine gelince christian dior evvelce 2reng sonra ise müxtelif rengli dodaq boyaları istehsal etdi. 20ci esrin 50ci illerinde meşhur aktrisaların sayesinde qırmızı dodaq boyası gözelliyin ve seksiliyin simvoluna çevrildi.20ci esrin 70ci illerinde ise rockun inkişafı ile qara ve diger tünd rengler debe geldi.


    istifadesi:
    sarışın qadınlara daha çox tünd ve çehrayi renglerin tonlarını, esmerlere qehveyi tonları ve açıq, şaftalı rengleri , qızılı saçlılara ise karamel,qehve ve pink renglerin tonları meskehet görülse de bu saç rengli xanımlara benövşeyi ve al qırmızı hetta qaranın açıq tonları bele yaraşır.-*
    dodaqların qurluşu da boya seçerken nezere alınmalıdı.meselen nazik dodaqlara tünd rengler deyil daha çox açıq rengler yaraşır.etli dodaqlara ise deri rengini nezere almaqla bütün rengler yaraşır.

    azerbaycanda her qiymete tapmaq mümkündü.60azn-e de 1azn-e de.lakin keyfiyyet baxımdan baha olanlar daha yaxşıdı.


    son iller mat dodaq boyaları olduqca debe geldi. ixtira edenin atasına rehmet-* deyerdim evvelki boyalarla müqayisede gözelliyi min qat daha da artırır.



    not: bütün "e" herfleri üçün döne-döne üzr isteyirem.

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1 əjdaha!

    04.10.2016 21:46, s. kerimli


üzv ol
Modalı bağla





...