bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

azərbaycanlılardakı natamamlıq kompleksi



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
sözlükdəki yazarların bir-birinə eqo qusması - yetərsizlik hissi
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+11 əjdaha

1. çox bir millətdə olduğu kimi bizim millətdə də olan bir şeydir aşağılıq kompleksi, özünə qiymət verə bilməmək, başqasına yersiz həsədlə baxmaq. başıvızı uzun uzadı psixolojik təhlillərlə yormaq istəmirəm. konkret nümunələrə keçək.
bundan 2 il əvvəl azərbaycan futbol yığması türkiyəni 1-0 udmuşdu. qıraqdan müşahidələrim nəticəsində azərbaycanlılardan bu sözü eşitmişdim " ayə gördün ntvsporda türklər bizim adımız çəkdiyi e". ya da portuqaliya bura gələndə " ay blya ronaldo gəlir e, rəşadnan vaqif cırışarlar indi portuqaliyalıların formasın almaq üçün". bizimkilər idmandan elə danışırlar ki elə bil azərbaycanlıların bacarıqsız səfeh bir millətdir və heç vaxt heç nə bacara bilməz. ya da sikdir eliyin futbolu eurovision vaxtı öz xalqına düz əməlli xidmət etməyən bəzi təşkilat və qurumlar (özəl sektor daxil) avropalılar gəlir deyə əl-əyağa düşmüşdü, nədi nədi onların xoşuna gələk, bizləri bəyənsinlər. və yaxud başqa bir aspektdən baxsaq rusiyada hər hansı bir azərbaycanlının adı bir uğurda hallananda bizimkilər sevincinin həddi-hüdudu olmur nədi nədi rusların xoşuna gəldik. bunların hamısı yersiz və normal öz ayağı üstə dura bilən bir cəmiyyət üçün qəbul edilməzdir. təbii ki mən də avropanın bizdən onlarca il qabaqda olduğunu dərk edirəm ancaq bu azərbaycan insanın bacarıqsızlığı deyil cəmiyyətin düşdüyü konjenktural bir talehsizlikdir. sözlərimi yekunlaşdıraraq onu qeyd etmək istəyirəm ki, insanlar eyni şəkildə təkamül olunub, heç bir irqin zehni üstünlüyü yoxdu onunçün də azərbaycan milləti timsalında bütün 3. dünya ölkələri millətlərinin aşağılıq komplekinə sahib olmasına gərək yoxdur. ümid edirəm azərbaycan milləti bu baryeri uğurla aşar.

+6 əjdaha

4. azerbaycanlıların özünü diğer milletin nümayendeleri ile qarşılaşdırmaları neticesinde emele gelen kompleksdi.

#157396 bu entry-de şablon azerbaycan suallarını ümumileşdirmeye çalışmışdım.
özetlesek;
-iqtisadi natamamlıq
-seksual natamamlıq
-nesil ferqinden doğan natamamlıq (bu bir az geniş meseledi, ayrı bir başlıq teleb edir)
-ve kültürel natamamlıq.

yüce cizız reisin de bir defasında dediyi kimi kompleks problemler kompleks yanaşma ile çözüle biler.
sadece pulumuzun olmaması ile, ya da diğer faktorların eksik olması ile açıqlana bilmez bu aşağılık kompleksi.

yuxarıdaki bütün problemlerin çözümünde xırda-xırda da olsa irelileme olmalıdı.
bacım bir kend mektebinde müellime işleyir. 200 dollardan az maaş alır. ve o maaşdan demek olar ki, her ay qeyri-resmi pullar tutulur. sırf olimpiadaya göre 180 manatlıq maaşdan 60 manatdan çox pul tutulub bu ay.
hamıya tanış sehnedi zaten, bilge bir reisin dediyi kimi, yene de amerika açmadıq burda. texmini bir hesablama eledim. azerbaycanlı bütün müellimlerin maaşını 200 manatdan 600 manata qaldırsan büdcemize heç 500 milyon dollar da ağırlıq elemir. ama hansısa dalbayob yevropeyetslerin bazlıq pulları daxil her şeylerini qarşılayırıq. 8 milyard dollar xercleyerek. kime ve neye lazımdı? xuy yevo znaet ruslar demişken.

diğer mesele kişilerimizin ve qadınlarımızın kobud desek sikişe bilmemeleridi. buna #157861 bu entry-mde bir az deyinmişdim. qadınların terefini tutmuşdum, daha doğrusu onları anlamağa çalışmışdım. indi de gel bir az qadınlara yüklenek. yav ablalar, anladık da, çox matah vaginavız var. hak etdiyinden çox deyer atfelemeyin ayağlarıvızın arasındakına. paylayın siz de aq, ya.
yox, deli zad olmamışam. her şey qaydasındadı. bu ölkede seks inqilabı olacaqsa bunu kişiler elemiyecek. bunu siz qadınlar eliyeceksiz. çünki biz size möhtacıq. düzdü, biz de az oğraş deyilik. sehvlerimiz çoxdu.
ama siz de bizim oğraşlığımızı özünüze qalxan olaraq istifade etmeyin aq.
bütün nesli bir sonraki aşamaya daşıyacaq olan şey sizin beyniniz ve vaginanız arasındaki elaqenin avropa seviyyesine qalxmasıdır. cümle bir az qeliz oldu, sade desek bir avropalı qadın öz vaginasına nece yanaşırsa siz de ele baxın. müqeddesleşdirmeyin onu aq. bırakın da kişiler boşala bilsin ki, amdan başqa da nese düşüne bilsinler.

nesiller arasındaki müharibeni es geçirem. dediyim kimi, bu entry-nin içinde zay olmaması gereken konudu o.

kültürel natamamlıq. qaqaşlar ve bacılar, putinin söhbeti olmasın yeter öz poxlu burnumuzu başqalarının şexsi heyatına soxduğumuz. başqalarının şexsi heyatını teftiş elemekden öz problemlerimiz qalaqlanır e bir terefde. gavurun evladı buna privacy deyir. türkler mahremiyet. biz ne deyirik bilmirem. biz yeqin ki, heç ne demirik. çünki o qeder gicdullağıq ki, bizde heç o sözün yaranmasına ehtiyac bele olmayıb aq. yeter lan, kim kimnen harda sikişdi. kimin oğlu neşe satdı, özüne 10 mertebeli ev tikdi. öz işiviznen meşğul olun aq.

koroçe sözlük, çok dertliyim, çok muzdaribim bu natamamlıq kompleksinden.

p.s.: yazım, yazmıyım mı deye düşünürken sol frame-de bizdə olmayanlara sahib olanlara pərəstiş kompleksi bele bir başlıq gördüm ve yazdım. burdan bu yazının yazılmasına vesile olan reise sevgileri gönderirem.
cansın.

+9 əjdaha

2. uzun müddət azad dövlətsiz yaşamaqdan yaranan xəstəlikdir. təkcə bizdə deyil

+2 əjdaha

3. uzun müddətdir dövləti olan millətlərdə belə görülən hadisədir. türkiyəlilər eyni vəziyyət söz mövzusudur. həmişə qərbə qarşı bir əziklik vardır. bu bir azda öncə kalmışlıkla əlaqəli olan bir vəziyyət. səhv başa düşülməsin azeriler öncə qalmışdır demirəm və ya türkiyəlilər öncə kalmıştırki bir ifadəsinin yoxdur. texnoloji olaraq inkişaf etmiş ölkələrdən gerideyiz bu bir kompleks yaradır.

+2 əjdaha

5. insan anasının amcığından cıxır torpaqdan yox. ümumileşdirmeye son!



hamısını göstər

azərbaycanlılardakı natamamlıq kompleksi