bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

22 yazar | 5 başlıq | 54 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 54 yeni entry
#zirzəmi 8 yeni entry
#sözaltı wiki (3006)

sözlük yazarlarının bürcləri 7 uşaq vaxtı edilən umbaylıqlar 7 əsəb pozan şeylər 5 yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr futhark yazarların paylaşmaq istədikləri rəsm əsərləri hero's journey m/Original gün eynəyi satılan yerlər 2 m/teleqram bot 1 m/Qonşu gəlinlə münasibətim 14 söz stadtap kabuto wayback machine bacha posh pigouvian tax donald trump avtobioqrafiya lilit azərbaycanda psixoloq olmaq sipahilər üsyanı fantasy role play dungeons and dragons backster effekti la petite mort audiofil yiğidim aslanım hermetik yazılar yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr futhark








solçuların sekulyar diktator sevgisi



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
rabia
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+6 əjdaha

11. Sol tərəfə bir balaca burunun ucunu belə keçirtsən diktator qoxusundan boğularsan. Özlərini demokratiya, bərabərlik, insan haqları aşiqi göstərmələrinə aldanmayın. Dünyada sosialist olub da, totalitar olmayan bir dövlət yoxdu. Hamısında terror, hamısında aclıq, zülmət və s. Sonra da, utanmadan, qızarmadan, iqtisadiyyat bilmədən gəlib deyirlər ki, "Bəs skandinaviya ölkəri?". Dude, shut the fuck up!

+6 əjdaha

1. bugün solfront səhifəsini izələyərkən bir daha şahid və əmin olduğum məqam. solçular (sosialist inqilab etməyi düşünən kəslər) facebookdakı paylaşımlarında misir hərbi çevrilişinə belə şərhlər ediblər - əla oldu ordu amerikançı mursini götürdü, sonra gezini dəstəkləyib deyirlər ki ərdoğana qarşı çıxmaq elə abşa qarşı çıxmaqdı, abş əsadı götürmək istəyirdi-halaldı putinə qabağın kəsdi tipi primitiv absurd arqumentlər gətirərək müdafiə edirlər. bizim solçular yəni səhv anlaşılmasın ən azından facebookda gördüyüm 30-40 adam sofronttakılar təcili bir şəkildə müayinə olunmalıdı. adamların solçuluqla zərrə əlaqəsi yoxdu bizimkilər sekulyaristdi.bax misalçün ərdoğanı nə qədər sevək-sevməyək öz liberal kontr arqumentlərimizi gətirək-gətirməyək 2002-də hakimiyyətə gəldikdən sonra iqtisadiyyatı gücləndirib kasıblara kemalist rejimdən 20 dəfə artıq arxa gəlib. eyni şeyləri başqa post-sekulyar diktatorlar üçün də deyə bilərik. amma bizim bu gijdıllax yığını kasıb dostu azərbaycan solçuları kemalist rejimi müdafiə edib ərdoğanı pisləyirlər. şimali afrikada nə qədər dalben sekulyar burjua sömürücü adam varsa müdafiə edirlər. təki islamçı olmasın. vobşem mən belə qənaətə gəldim ki azərbaycan solçuları rusçu olduqları qədər də sekulyaristdirlər.

+7 əjdaha

2. nəsli nəcabəttlərini gəlmiş keçmiş ən böyük diktatorlardan biri - stalin sikdiyi üçün, qanlarında öz köklərinə qarşı sevgi olan beyinsiz solçulardır. eyni adamlar yeri gələndə ilham əliyevi də dəstəkləyib, deyirlər ki ilaham getsə xaricdən maliyələşən müxalifət gələcək, imperiyalistlərin oyuncağı olacaq.
oturub das kapital oxumaqla deyil içni sikm, adam da gərək beyin olsun.

+3 əjdaha

8. bu solçuluğun raconudu. təki din düşməni dalbayob olsun hakimiyyətdə. fərqi yoxdu stalin, atatürk ya başqa diktator. bir də ki solçu teroristlər var amma nedense solçular görmezden gelir.

+3 əjdaha

9. sekulyarizmlə işin bitmədiyini anlamaları gərəkən solçulardır. iran inqilabında, ərəb baharında bir növ elə o diktatorlar özləri günahkar deyillərmi? büdcədən kəsib öz cibinə qoymaq, yarıtmaz siyasət, rüşvət, yeni yetişən cahil nəsil və diktatoru yıxmaq üçün "kim olur-olsun" deyib şeytanla belə ittifaqa girməyə razı olan cana doymuş xalq. bu vəziyyəti çox zamanlar elə diktatorlar özləri yaradırlar. yəni sekulyar diktator özü sekulyarizmə təhlükə olur.

+2 əjdaha

3. əhli -stalin aşiqləri

+2 əjdaha

10. Uzun sözün qısası budu ki diktator olmayan heç kəs demokratik yolla camaatdan malını mülkünü alıb (müharibə şəraiti, fövqəladə hal olmadan) milliləşdirə bilməz. Eliyən varsa da (baxma: bunnan o yana yazmamalıyam)

+2 əjdaha

6. boş-bekar adamlardır ona söz yox ama ilk entry-de bu adamlara qarşı çıxmaq üçün azacıq da olsa erdoğanı teriflemek,öz aleminde amerikaya qarşı çıxır deye rusiyanı destekleyen solçularla eyni seviyyeye düşmekdir.erdoğan haqqında çox yazmayacam,turgut özal zamanında da türkiyede iqtisadiyyat entiqe veziyyetde idi guya.xarici borcları boğaza qeder yığıb sonra biz iqtisadiyyatı güclendirdik demekle iqtisadiyyat güclenmir.kasıblara arxa durur meselesine gelince ise,söhbet istanbul,ankara,izmir kimi böyük şeherlerden gedirse he kasıb çetin taparsan,sen bir hataya,vana yeni bir sözle ölkenin şerqine bax onda veziyyetin ne yerde olduğunu görersen.men hele insanların nece tehsizliz buraxıldığı,ne çetin veziyyetler altında işlediyini demirem.her-halda bunları görmezden gelmemek üçün solçu filan olmaq lazım deyil,neceki men solçu deyilem.bizim bu amerikaperest liberallara ve sosyalizmi doqmatika halına getirmiş solçulara skandinav ölekelerini nümune göstermek isteyirem.her ikisi üçün ela nümunedir,bir baxsınlar ki,ne liberalizm vehşi kapitalizmden ibaret deyil,ne de sosyalizm her şeyi tamamile komulaşdırıb diktatura qurmaqdan.misir meselesine gelince ise ordunu destekleyenler arasında qerbin ve amerikanın olduğuda hamımıza melumdur.niye?ele çox sade.meqsede fanatik islami teşkilatlar vasitesiyle çatıldı ve indi de hemin o fanatiklere siktir komandası verilir.her şey ay amerika şerqde imperialist planlarını yeridir,rusiyada buna qarşı çıxır deyecek qeder sade deyil.bu meselede gözüyumulu qerb terefdarı olanlar ve guya qerbe protiv gedir deye putin rusiyasının götüne girenler eyni ağıla mensubdur.siyaset o qeder sade şey deyilki,her yerinden duran uşaq meseleleri öz-özlüyünde hell etsin.sadece siyasi analtikayla müeyyen yere qeder gele biler,müeyyen tezler ortaya ata bilersen ama ay mesele amerika ve rusiya qarşıdurmasıdır deyebilcek qeder sade olsaydı qalağ-qalağ komplo kitablar yazılmaz,siyasi analitikler bu qeder baş yormazdı mesele üzerinde.ona göre her iki terefi ciddiye almamaq lazımdır.



hamısını göstər

solçuların sekulyar diktator sevgisi