bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

lgbt haqları



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
sözaltı sözlük - katy perry - azadlığı ancaq dövlət müstəqilliyində görən tiplər - aynur talıbova - azərbaycanda tarixçilər və ədəbiyyatçılar - qaqaların dərin siyasi analiz birliyi - mənim gey dostlarım da var
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+3 əjdaha

5. lgbt haqları cemiyyet terefinden teyziqlere meruz qalmış,psixolojik travmalar almış ve bununlada qalmamış hetta fiziki şiddete bele meruz qalmış lgbt ferdlerin hüquqlarının qorunduğu bir sistemdir.bura insan azadlığının pozulmasından,ferde psixoloji ve fiziki tesire qeder hüququn maraq dairesinde olan anlayışlar daxildir ki,bunlar gelecekde bir ferd üçün felakete çevrile biler.buna baxmayaraq 21-ci esrde ysşayan bezi homo erectuslar lgbt haqqlarını "kimse kimise sikir,götnen sikin haqqını qorumağın ne menası var"şeklinde qavrayır,allah ağıl versin.bu mentiqle heç aile hüququna da ehtiyyac yoxdur.er arvadını sikir de bundan kime ne?psixolojik şiddet,fiziki şiddet filan heç kimin sikinde deyil.

+2 əjdaha

2. problem qanunda yazılanlarda deyil icraatlardadır bu meselelerle bağlı.beli azerbaycanda ve bizim kimi bir çox ölkede bu meseleyle bağlı her hansı bir insan haqqlarına zidd qanun tapmaq çetindir amma gel görki iş qanunun icraatına keçdikde her şeyin zibili çıxır.meselen homofob birı sırf yoldan keçen gayi cinsi yönelimine göre öldürür amma absurd bir sebeble mehkemeden beraet edilir filan.ikinci böyük problem ise tehsildir,melumatlandırmaqdır inanları.cemiyyetin çoxu homofob insanlardan ibaretdirse bunun çox zaman esas günahı dövletdir,verdiyi tehsil,insanları melumatlandırmamasıdır.

not:lezbiyanlığa qarşı daha tolerantlılıq meselesine gelince ise patriarxal olmaq mence bunun esas sebebidir.kişi ele hereket etmemelidir,kişi yalnızca qadın sever,bir kişi başqa bir kişiyle yatmaz "mentiq"i burda esas rol oynayır.

+2 əjdaha

3. adətən kişilərin lezbianlığa qadınlarınn geyliyə qarşı olmadığı söhbəti düzdü. ümumiyyətlə homofobiyanın qaldırılması qafqazda çətin məsələdi belə patriarx kişi faktorunun önəmli olduğu bölgələrdə homofobiya qaldırıla bilməz. onsuzda lgbt azərbaycan da bununla bağlı yetərli çalışma aparmır. daha öncə yazdığım azərbaycanın avropa ittfaqına girməmə səbəblərindən biri bu patriarxizm və qalıqlarıdır, şübhəsiz bunlar da qadın haqları lgbt haqları və hətta bazar iqtisadiyyat məsələlərində azərbaycanın qabağına çıxır.



hamısını göstər

lgbt haqları