bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

azərbaycanlıya sözlük mədəniyyətini öyrətmək



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla

başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+5 əjdaha

5. chatlarla böyümüş bir neslin nümayendesini devet edende böyük ehtimalla bu dialog yaşana biler: -gel bizim sözlüye + rengli nick veressen? -gelme.

+5 əjdaha

11. -qaqa mən 3 ildi inci sözlükdə yazaram

cümləsi ilə başlayanları varki bunların "@2 sikmiş panpa" nı sözlük yazarlığı zənn edirlər, və "niyə mən yazar deyiləm hələ də?!" deyirlər.

allah betərindən qorusun.

+6 əjdaha

13. indi başa düşmediyim bir şey yarandı. mk ele danışırsız ele bil adınız dünya klassikleri arasındadı indide kimese yazarlığ öyredirsiz. sözlük yazarı deye bir yazar çeşidi yoxdu. buraxın millet istedyi kimi yazsın kiminse entrysini silmeye çalışanda yazınkı anam,atam düz deil, bele yaz. insan ancaq yazdıqca fikirleri yazıya çevirmek mövzusunda yaxşılaşır. yoxsa burda osturağa basmaqla cool görsənməyə çalışma lazım deil. birdə belə şeyler yazmağa cəhd edən də bir il əvvəlki entrylərinizi oxuyun,keçmişi yada salın

+3 əjdaha

8. kitab reflerinde en azindan xarici dil lugeti olmayan azerbaycanilara oyretmek cetin olan mesele. ancag atadan ogula mentiqine benzer dosta gardasa mentiqiyle oyredilse ugurla ve gisa muddetde heyata kecirilmesi mumkundur.

+3 əjdaha

16. özünüzü yormadan bu link linki göndərin.

+3 əjdaha

3. yazarlara qaydaları oxutmaqçün son çare olaraq framenin en üstüne "brad pitin son sözleri" yazılması ve klikleyince qaydalara gedilmesi bu işin ne qeder çetin olacağını bir daha gösterdi deyesen

+2 əjdaha

14. reallaşacağına inanmadığım məsələdir. çünki sözlük yazarlarının çoxu (hamısı yox) yanıq, savadsız, dünyagörüşü zəif, çoxusu ərgən psixologiyasında olan insanlardır. sözlük nəsə öyrənmək üçündür. burda o vacib deyil ki, ancaq fakt yazasan. ona qalsa vikipediya var. burda faktlarla yanaşı subyektiv fikirlər, öz təcrübələrin yazılmalıdır.

amma yəqin hamıya bəllidir, sözlükdə gündən - günə mənasız, bəzən əxlaqsız başlıqların sayı artır. elə çox uzağa getmirəm, bu günün yazılan başlıqlardan seçdiklərim:

(bax: lüt görmək istənilən məşhurlar)
(bax: yekədaşşaq)
(bax: testis ağrısı)
(bax: amk sözünün açılışı)
(bax: götünü dişləməyə çalışan adama məsləhətlər)

bunun səbəbi nədir? bu insanlar bekardırlar. üstəlik savad cəhətdən kasaddırlar. bəs bunlar neynəsinlər? öz sayıqlamalarını yaza bilmək imkanı verilən bir format var. üstəlik bu format facebook kimi deyil, yəni onlar anonimliyini saxlaya bilirlər. və onlar bu fürsətdən lazımınca yararlanırlar. moderatorluğun imkanlarını bilmirəm, onları silmək mümkünmü ya yox? amma imkan varsa, o bekarlar burdan yığışdırılsa, əla olar. sözlüyün keyfiyyətli yazılarının sayı artar. eybi yox, yazar az olsun. amma ortada keyfiyyət olsun.

ps. yenə deyirəm, bu yazılanlar hamıya aid deyil. burda rəğbət bəslədiyim, sevdiyim yazarlar da kifayət qədərdir.

+2 əjdaha

10. inci sözlükdən ya da ekşi sözlükdən xəbəri olan adamlarda o qədər çətin olmayan bir şeydir. digər tip insanlarda cəhd belə eləməyə dəyməz.

+2 əjdaha

6. ekşi sözlük 6:45le birleşib bu işin "klavuzunu" basacaqlar.

+2 əjdaha

2. lüğet desek daha aydın başa düşüceklerini düşündüyüm, o qeder de çetin olmayan fealiyyet

+1 əjdaha

15. asandı, başlığa nedir sualını ver, cavabını yaz, demek ki ne imiş, men de hele öyreşe bilmemişem

+1 əjdaha

1. sebr isteyen mesele. sözlük medeniyeti senetdir. azerbaycanlıya bunu öyrede bilmek sebr isteyir. sölük forum deyil.smiley ler işletmek olmaz. böyük herf olmaz. başlıq açılıbsa bunu tanımlamaq lazımdır meselen "nurçuluq" başlığı açılıbsa altına "menimde nurçu tanışlarım var idi " yazmaq olmaz.nurçuluq başlığına nurçuluğun ne olduğu hakta melumat yazılmalıdır.mes: "qiblesi ağ ev olan dini teriqet"

+1 əjdaha

4. böyük herf istifade etmemeyi öyretmekden daha asan imiş

+1 əjdaha

12. burda əsas məsələ; "doğru" öyrətməkdir. inci model deyil. deyildiyi kimi; "@2 sikti panpa" modeli entry, konseptə uyğun deyil, hətta məncə mənasızdı. sözlük mədəniyyətini öyrənmək üçün, hardasa sözlük yazarı da olmaq lazım deyil. girib ekşini, itünü oxumaq lazımdır.



hamısını göstər

azərbaycanlıya sözlük mədəniyyətini öyrətmək