bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

türkiyələşmək



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
keçən ayın ən bəyənilənləri - türkləşmək və türkiyələşmək sevdası
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+3 əjdaha

2. məqbuldur.
əgər globallaşmadan keçən yol türkiyələşməkdən keçirsə, məqbuldur. yox əgər türkiyələşib türkiyə olacağıqsa, uzaq elə qardaşımsan.

+1 əjdaha

6. evvela turkiyeleshmek ve turkleshmek arasindaki cizgini tapmaq lazimdir chunki bunlar tam ferqli seylerdi. yeniyetme qizlar,usaqlar turk seriallari ile boyuyub leksikonlarinda bol-bol turkiye turkcesi sozleri istifade edirler. elbette burda mesele istifade olunan dilin turkce olmasi deyil. bu ruscada olabiler,almancada,fransizcada. herseyin ifrati iyrendirir.

gelek esas meseleye. turkiyelesmek. bunun gunahi kimdedir? yeqinki hami cavabi bilir. dovletde. yox,men her seye gore dovleti pisleyen tiplerden deyilem,ancag ki,sen pullari zir zibile xercle,xalqivin maarifi 0 olsun burda susmaq nece mumkundur?

televiziyalar balaca usaqlarin telebatin odemir evezinde butun gun erzinde toy-bayram merasimleri,bayagi mahnilar,toy mugennileri gorsedilir ve bele bir veziyyetde normal olarag usaqlar xarici kanallara(en yaxin olan turkiyedi deye esasen turkiyeye) meyl edirler ve belece oz dillerin(dil demek duz deyil eslinde,şive deyek) unudurlar.



gelelim turklesme meselesine. turklesme meselesi hal hazirda mumkunsuz kimi gorunen,ama bas vererse ,xalqi bataqliqdan chixaracag yegane sheydi. tebiiki men turklesme deyende,here eline bir qilinc alsin "biz ustunuk,butun milletler olsun,turk ustun irq" desin demirem,qetiyyen demerem. turklesmenin ne demek oldugunun en bariz numunesi əli bəy hüseynzadədir,hüseyn caviddir ve resulzade,xoyski kimi bir chox dovlet xadimi,shair,yazichimizdir.



hamısını göstər

türkiyələşmək