bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

proqramçı



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
azərbaycanda iş elanları - back-end developer materialları - alqoritm - php - azərbaycanda dəb halına gələn peşələr - hindistan - - ramin orucov - web proqramlaşdırma öyrənmək istəyənlərə məsləhətlər
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+17 əjdaha

6. bədbəxt varlıqdır.
nəyisə yazmağı bacardıqda heç kəslə sevincini paylaşa bilməyən adamdır. yazılan şahmat taxtası ətrafdakılar üçün sadəcə ağ-qara damalardan ibarət sıradan bir şahmat taxtasıdır, amma bir javascript developer üçün onun hər xanası, hər sətiri, sütunu əzizdir. Onun bütün xanalarının ayrıca qayğısına qalan şəxsdir developer, sadəcə onun qara-ağ rənglərə boyayan, ora figurları avtomatik daxil edən funksiyanı yazdıqda xoşbəxt olan şəxsdir developer.
qısaca izah etsək, o buttona basdıqda arxada gedən prosesləri düşünüb gözləri zövqdən yaşaran insandır, ətrafdakılar üçün isə bu sadəcə login buttonudur.
(youtube: )

+12 əjdaha

5. Proqramçı dedikde adeten kafeini koda çevirən maşın nezerde tutulur. Məhz "Java" dilinin adını qehveden götürmesidi heç de tesadufi deil.
Ama zarafatı bir yana qoysaq proqramçı bundan daha artıq varlıqdı , O ferqli düşünür problemlere algorithmic yanaşır, bir yazartek öz uslubu ve desti xetti var .

Bes proqramçı kimdir ne ile meşqul olur ?
Mence iş mexanizmini başa salmağa çalişsam daha anlaşıqlı olar.
Bir proqramçının söhbet götdu başdı proqramçıdan gedir işleme mexanizmini bele tesvir ederdim en azindan men bele anlayiram.

işleme mexanizmini 3 merheleye bölerdim.

i) Meseleni anlamaq. Sualın neden ibaret olduğunu başa düşmek. Promblemde verilenlerin neler olduğunu ve teleb olanın ne olduğunu bilmek. Meselen: elimizde mueyyen intervalda ededler olabiler ve proqramçıdan onları artan sırayla düzülmesi teleb oluna biler.

ii) Gösterim şekli/format & Algorithm. Adından da melum oldugu kimi bu merhele verilenlerin gösterim şekli ve problemin çözüm yolundan ibaretdir. Meselen yuxaridakı meseleye qayitsaq burdakı ededlerin formatı roma,latın,ereb , binar,hexadecimal sisteme uygun olabiler, Algorithm olaraqdaquicksortdan link istifade oluna biler.

iii)Donanimsal olaraq heyata keçirme (Hardware implementation) : Bu merhelede proqramçi yazdigi programin nede istifade olucagina qerar verib ona uygun olaraq proqramı yazir. Donanimsal olaraq hazirlanan proqram komputer, mobil telefon, mikrochipler, gömüllü sistemler, reqemsal boardlar ve s. üçün nezerde tutulmuş olabiler.

Umumiyyetle son merheleye beyini , abacusu ve s. da elave etsek deye bilerik ki istenilen problemin helli mehz bu 3 merheleden keçir. Zaten proqrammistinden vezifesi bu deyilmi? Meseleye optimal (zaman ve yaddaş baximdan) hell tapmaq.

Sonda eziz oxuyuculara meslehetim çalişın proqrammist gören de ona kömek edin bir şeyler ismarlayın zaten bu peşenın ardınca gedenler adeten sıxıcı, assosial heyat keçirirler adeten fikirli olurlar. Zaten Allah bunların başindan vurub bir qapazda siz qoymayin. Birde bilmek olmaz sabahı ....

+3 əjdaha

1. texnoloji avadanlıqlar üçün proqram kodlayan şəxslər. günümüzdə web saytlardan tutmuş paltaryuyana qədər hər növ texnologiyanın ehtiyac duyduğu sahə.
mövzu ilə bağlı başla dan gözəl bir video;
(youtube: )

+4 əjdaha

2. məntiqi güclü olan adamdır. ingilis dilini bilmədən proqramçı olmaq mümkün deyil.

+4 əjdaha

7. iki yerə ayrılırlar

azad programçılar, hansıki yazdıqlarını hər kəslə paylaşırlar. donate sistemi ilə işləyirlər, yaratdıqları programlara dədələrinin qiymətini qoymurlar, açıq kodu paylaşırlar.

birdə hər yaratdıqlarını gizlədən, ən aşağı 100 dollar qiymət qoyanlar sonra da yekə yekə dünyanı daha yaxşı yerə çevirək arqumentləri səsləndirənlər, fərqli düşünürük deyib hər şeyi maddi gəlir xətrinə edənlər.

haqqında ilk danışdıqlarımın sayəsində çox şeylər örgənirik. amma, onlar ortalıqda görsənmirlər, boş boş danışmırlar, sadəcə edirlər

+4 əjdaha

3. bayramları sentyabrın 13ü tarixindә keçirilәn peşә. bu tarix ilin 256cı günü olduğuna görә seçilib. bu isә 8 biti simvolizә edir.



hamısını göstər

proqramçı