bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

trt vergisi



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
vergi
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+5 əjdaha

1. türkiyədə alınan ən axmaq vergilərdən biri. yığılan pul trtyə gedir. telefon, maşın, soyuducu, gps, saat hətta təyyarə belə alsanız trt üçün vergi verməlisiz. nə işə yaradığını mən də bilmirəm. dövlət öz televiziyasını maliyyələşdirmək üçün ona baxmayan xalqdan belə vergi alır.

+1 əjdaha

3. trt vergisi olmasının sebebi trt-nin ictimai xidmət yayımı olmasıdır. türkçə kamu hizmeti yayımcılığı deyilir. belə deyek üç cür yayım növü vardır. ictimai xidmət yayımı, ticari yayım, dövlət yayımı. bu üçünün də işləyişi qədər gəliri də fərqli olur. ictimai yayım - adından da belli olduğu kimi xalqa xidmet etmek başlıca meqsedleridir. ölkenin her tebeqesine xidmet eden, insanları maarifləndirməkdən tutun eylenceli olanı deyil keyfiyyetli olanı izleyicilere izletmeye qeder bir çox yayımlanma sebebebi olan bir yayım hemçinin terefsiz ve ticari mənfəət güdməyən yayımdır. türkiyede de ictimai xidmet meqsediyle trt qurulmuşdur. ve bunların davamlılığı üçün finansmanları da xalq olur. xalqdan da birbaş deyil, işıq, qaz kimi qebzlerde gördüyümüz o vergiler yoluyla alınır. yeni ki bu vergi meselesi axmaq menasız bir şey deyil. işleme prosedurası beledir bele olmalıdır. bütün ölkelerdeki ictimai xidmet yayımlarında bu cürdür. deye bilersiniz ki, bes dövlet ne güne qalıb. eger dövlet tamamen maliyeleştirse o zaman bu ictimai xidmet yayımı yox dövlet yayımı olar. meselen bizdeki aztv kimi. aztv dövlet kanalıdır. ancaq ictimai tv dövlet kanalı deyil. adından da bellidir -* bu iki yayım növü de bir birinden ferqlidirler. işleyişleri, misyonları vizyonları -* eger gelirler reklamlardan elde edilse bu defe de ticari yayım olmuş olar.

edit: dünen tam bu mövzu üzerinde bir balaca araştırma aparırdım ki, göresen bes bizde ictimai tv-nin finansmanı kimlerdir, nelerdir. bizde de vergi yoluylamıdır deyil tapa bilmedim. bir gün taparsam ictimai tv başlığına yazaram -*

+1 əjdaha

2. her defe işıqpulunda görende insana axmaq yerine qoyulmuş hissi yaşadan vergi.



hamısını göstər

trt vergisi