bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

5 aydır kitab oxumamaq



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
niyə kitab oxumalıyıq
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+5 əjdaha

3. məktəb vaxtından son 1 ilə qədər bədii kitab həvəskarı olmuşam. imtahanım ola-ola dərs kitabının arasında gizlin bədii kitab oxuyan mən, 1 qalın kitabı 1 günə bitirə bilən mən indi yarımçıq qalmış kitablar kolleksiyası yığıram. halbuki, əvvəllər sevmədiyim kitabı da tamamlanmamış əlimdən qoymazdım. bu artıq dozadan ölmüş sevgimin yenidən dirilməsini istərdim.

+7 əjdaha

1. herfleri öyrenenden beri uslanmaz bir kitab okuru olaraq heyatımdaki en uzun kitab oxumama periodudur.
son 5 ayda yazdığım tezle elaqedar oxuduğum ve göz gezdirdiyim 100-ün üstündeki kitab, meqale, internet saytını ve masturbativ bezi popüler kültür mehsullarını nezere almasaq uzun müddetdi kitab oxumuram.
kitab oxumamaq elbette ki ayıbdı. ancaq mence daha böyük ayıb kitab oxumadığıma göre vicdan ezabı çekmemekdi.
evveller qalın bir klassik kitab görende, son derece seksual bir xanım görmüşcesine vozbujdat olurdum. bilmirem bu tez yazma aşaması meni çoxmu yordu, yoxsa bu 5 aylıq sürecde andropozamı girdim ama artıq nedense qalın ve ince, fiction ve non-fiction, her cür kitaba qarşı inanılmaz bir soyuqluq hiss edirem.
naçizane görüşüme göre bunun 3 sebebi ola biler:
1. heqiqeten "aşırı yükleme" oldu. bir müddet oxuma prosesinin her türlüsünden uzaqlaşmalıyam.
2. ele bir aydınlanma yaşadım ki, artıq yer üzünde yaşamış heç bir dahi öz ince tespitleri, karakter analizleri ile meni heyretlendire bilmir.
3. bilişim çağında istenilen bir informasiyanın qısa zaman kesiyinde elde edile bilmesine şahid olmağım qalın kitabların sehrine olan inamımı keskin şekilde azaldıb.

bütün hallarda bu kriz dönemini en qısa müddet erzinde keçmiş olmağı çox isteyirem.

+3 əjdaha

4. son vaxtlar heccur vaxt tapa bilmirem, gun erzinde cemi 10 sehife oxuya bilirem, amma demek olar ki türk dilinde her gun 1 sesli kitab dinleyirem iş vaxtı.oxuya bilmesem de kıtablarsız yaşaya bilmirem.



hamısını göstər

5 aydır kitab oxumamaq