bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

game of thrones 7-ci sezon ssenarisinin sızdırılması



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla

başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+9 əjdaha

1. ingilisce bilmiyenlerin derdine derman olmağa geldim. aşğıya enmeyin. çox pis spoiler var.

--spoiler--

1. bölüm
- white walker’lar duvara doğru yürüyüşlerine başlarlar
- bran sur’u aşarak castle black’e ulaşır ve edd’le karşılaşır
- sansa; jon’a ihanet edenlerin topraklarını, onu destekleyenlere vermek ister ancak jon, karstark ve umber çocuklarının babalarının yaptığı hata nedeniyle cezalandırılamayacağını söyleyerek buna karşı çıkar. bu lyanna mormont’un (veya sansa’nın) hoşuna gitmez ancak jon bunu pek takmaz. kuzey’i bugüne dek yönetildiği gibi yönetmemeye kararlıdır.
- ilk bölümün sonunda, dany ve saz arkadaşları ejderha kayası’na ayak basar. kimse bir şey söylemez. dany yukarı doğru yürümeye başlar ve stannis’in eski savaş odası’na gelir. camdan bir zamanlar ailesine ait olan topraklara bakar. masanın üzerinde duran satranç taşına benzer taşlardan birisini alıp tyrion’a bakar ve; “başlayalım mı?” diye sorar. bölüm biter…
2. bölüm
- jon dany’den bir kuzgun alır. dany, westeros’taki bütün lordları huzuruna çağırmaktadır. jon ve davos gitmeye karar verirler çünkü white walker’larla savaşabilmek için ejderha kayası’nda bulunan ejderha camına ihtiyaçları vardır.
- jon, winterfell’i yönetmesi için sansa’ya bırakır.
- jon, ghost’u winterfell’de bırakır ve ghost tüm sezonu burada geçirir.
3. bölüm
- jon ve davos ejderha kayası’na ulaşır. tyrion onları sahilde karşılar ve dothraki’ler gemilerini alır.
- tyrion onları dany’nin huzuruna getirir. yolda missandei ve gri solucan’la da karşılaşırlar. taht odasında birkaç dothraki de bulunmaktadır.
- dany, jon’dan diz çökmesini ister (höst köpek!). ancak jon bunu reddeder (ya ne olacağıdı) ve white walker’lardan bahseder. dany duyduklarına inanmaz ancak tyrion jon’un güvenilir birisi olduğu ve çıldırmadığı yönünde ısrar eder.
- davos, jon’un ölümden dönümünden bahsetmek ister ancak jon engel olur.
- dany jon’a anında saygı duyar ancak aynı şey jon için geçerli değildir (yer mi anadolu çocuğu)
- bran winterfell’e ulaşır, meera da artık bir zahmet köyüne döner.
4. bölüm
- arya winterfell’e ulaşır (evet bu bölümle ilgili bilinenler bu kadar)
5. bölüm
- sam, winterfell’e gitmek üzere gilly ve bebelak ile birlikte hisar’dan ayrılır.
- jorah, ejderha kayası’nda dany ile yeniden bir araya gelir.
- jon, bran ve arya’nın winterfell’e döndüğünü haber veren bir kuzgun alır.
- jamie, bronn, tyrion ve davos gizli bir toplantı gerçekleştirir (allaaam kadroya bak!). tyrion onları dany’e teslim olmaları yönünde ikna etmeye çalışır ancak jaime karşı çıkar. bunun; dany, lannister ordusunu pusuya düşürmeden önce mi yoksa sonra mı gerçekleşeceği belli değil.
- gendry, kral topraklarında silah döverken ortaya çıkar ve davos tarafından bulunur.
6. bölüm
- jon; tazı, beric, thoros, tormund, jorah ve gendry’den oluşan bir ekiple birlikte sur’un doğu tarafına gemiyle, bir adet wight ele geçirmek üzere yola çıkar (oha, ne alaka?)
- ekip, gece kralı’nın ölüler ordusunun saldırısına uğrar ve ordu içerisinde bir de ölü kutup ayısı vardı (oha, oha!). ayı, thoros’u yavaşça öldürür.
- ekip, donmuş bir göl üzerinde yer alan bir adada köşeye sıkışır. ancak o sırada dany, ejderhaları ile birlikte çıkagelir ve ekibi kurtarır. jon arkada kalır.
- jon neredeyse ölecekken benjen çıkagelir ve atını vererek onu kurtarır. jon, ölülerin benjen’in üzerine çullanmasını izleyerek oradan uzaklaşır.
- viserion ölür ve yeniden dirilerek gece kralı’nın bineği haline gelir (oha oha oha oha!)
- jon, eğer dany ve ordusu white walker’lara karşı mücadelede yardım ederse king in the north ünvanından vazgeçmeyi teklif eder.
7. bölüm
- sansa, littlefinger’ı ölüme mahkum eder. arya bunu yerine getirir.
- cersei, kanlar içinde kalmış bir şekilde yatağında uyanır. tahminler düşük yaptığı yönünde.
- sam ve bran, jon’un kökenini keşfederler. jon’un, meşrulaştırılmış bir targaryen olduğu ve isminin aegon olduğu ortaya çıkar. (bu da piç olmadığı, tahtta sapına kadar hak iddiası olduğu anlamına gelir).
- jon ve dany bir teknede sevişirler (hofff, yapmasalar şaşarım).
- sur, bölümün sonunda yıkılır! gece kralı, viserion’la sur’a saldırır ve ağzından mavi alevler püskürten ölümden dönmüş viserion sur’u yıkar.
hangi bölümde yaşanacağı belli olmayanlar:
- cersei yeniden jaime’den hamile olduğunu düşünür. qyburn’e test ettirir. jaime’ye durumu açıklar. (ilk bölümlerde olması muhtemel)
- arya, walder frey’in yüzünü giyerek bir ziyafet verir ve frey’in oğullarını zehirler. kadınların kaçtığından emin olur.
- dorne ve yüksek bahçe, lannister’lar tarafından tarumar edilir.
- euron, 2 kum yılanı’nı öldürür, ellaria’yı esir alır ve ona tyene’in zehir nedeniyle yavaşça ölümünü izlettirir.
- euron’un donanması, yara’nın donanmasını bozguna uğratır ve yara’yı esir alır. theon kaçar ve bazı demir adalılar tarafından kurtarılır.
- dany bazı westeros lordlarını ateşe verir (sam’in babası ve erkek kardeşi de dahil)
- tyrion, kral toprakları’na ejderhalarla yapılacak direkt bir saldırıda pek çok masumun da öleceğine dany’i ikna etmeye çalışır.
- jorah ve sam, hisar’da tanışırlar ve jorah’ın greyscale hastalığına bir çare bulmaya çalışırlar.
- tyrion, sezonun büyük kısmını dany’e tavsiyeler vererek geçirir.
- tyrion, eskiden fahişeleri içeri sokmak için kullandığı gizli lağım geçitlerini kullanarak casterly kayası’na bir saldırı planlar.
- arya, winterfell’e dönerken yolda nymeria ile karşılaşır (hurray!)
- tyrion, en az bir kez (daha fazla da olabilir), dany’nin taht için en iyi seçenek olduğu yönünde jon’u ikna etmeye çalışır.
- jon ve theon karşılaşır. jon, eğer sansa için yaptıkları olmasa theon’a şimdiye çoktan ölmüş olacağını söyler.
- jaime yüksek bahçe’ye gider ve olenna ile yüzleşir. olenna joffrey’i öldürdüğünü itiraf eder ve jaime, onun zehir içerek ölmesine izin verir.
- lannister ordusu menzil’den geri dönerken, dany ve dothraki ordusunun saldırısına uğrar. qyburn’ün yaptığı dev bir anti-ejderha zıpkınına rağmen lannister’lar yenilgiye uğrar. bron, jamie’yi ejderhadan kurtarır ve kaçarlar.
- jon, drogon’dan korkmaz ve onu eliyle sever. drogon’un buna izin vermiş olması dany’i şaşırtır.
- dany’nin lannister’lara saldırısı sonrası, jon white walker tehlikesiyle ilgili bir kanıta ihtiyacı olduğuna karar verir.
- jorah başlarda jon’u pek takmaz ama ikisi giderek birbirine ısınır. bir sahnede jon, mormont’lara ait valyria çeliği kılıcı longclaw’u jorah’a geri vermek ister. jorah reddeder.
- dragonpit’te, hemen hemen herkesin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilir. jon’un alıp getirdiği white walker gösterilerek tehlike herkese anlatılır. bu durum cersei’i dehşete düşürür (mountain, walker’ı ikiye böler ancak hareket etmeye devam eder. jon, bunların yalnızca ejderha camı ile öldürülebildiğini gösterir). bunun üzerine cersei, kuzeye destek birlikleri göndererek savaşta yardım edeceğini söyler. ancak sonrasında jaime’ye yalan söylediğini itiraf eder. asıl niyeti, white walker’ların öncelikle mümkün olduğunca çok düşmanını öldürmesidir. jaime duyduklarından iğrenir ve kuzey’e doğru yola çıkar! (aslan parçası be!)
- dragonpit görüşmesinde tyrion ve cersei kısa bir süreliğine yalnız konuşurlar.
- rhaegar ve lyanna’nın düğününe yönelik bir flashback olacak.
- littlefinger, sansa ve arya’yı birbirine düşürmeye çalışır. sansa, kendisine oynanan bu oyunu bran’in yardımıyla çözer.

--spoiler--

edit: tercüme turgut uç



hamısını göstər

game of thrones 7-ci sezon ssenarisinin sızdırılması