bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

de lege lata


180 | 1 | 0

əjdahalar  googlla
latınca ifadələr

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. `qüvvədə olan qanun nöqteyi-nəzərindən` mənasına gələn latınca ifadə.erkin qədirli son yazısında bu ifadəni istifadə etmişdir.ifadənin mənasını konteksdən də anlamaq mümkündür.



    --sitat--

    men bilirem ki, qanunda ayaqyeri qoyublar. amma, meni meselenin "de lege lata" terefi az maraqlandirir. bu, cox vacib siyasi prosesdir, qanun da bu prosesin kontekstindedir. qanunlari ashsuzen edib qoyublar, istedikleri kimi firladirlar. bele vaicb meselelerde derc olunmamis qerarlar quvveye minmemelidir. tekrar edirem, meselnin siyasi mahiyyetini gormezden gele bilmerik. qeyri-ciddi sohbet olardi o zaman. abs-da hetta qanunlarin imzalanmasi aciq kecirilir. prezident qanunlari haminin, konqressmenlerin ve telekameralarin, qarsisinda qanunlari imzalayir ki, imzalama fakti hamiya askar olsun. bizde hec bunu etmirler, sadece elan edirler. hec kim prezidentin qanun imzaladigini gormur. ona gore de, hetta imzalandiqdan sonra qanun metninde deyisiklik ede bilirler (cinayet mecellese, meselen). ona gore, men israr edirem ki, ister prosesin siyasi kontkesti (ehemiyyeti), isterse de huququn mahiyyeti (burada meselenin "de lege ferenda" terefine diqqeti yoneldirem), konstitusiya mehkemesinin qerari derc olunmadan adnicme kecirilmemeli idi.

    p.s. konstitusiya mehkemesinin qerarina munasibetim menfidir, bu, oz yerinde.

    --sitat--


üzv ol
Modalı bağla





...