bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

cyrano de bergerac


70 | 1 | 2

əjdahalar  googlla
bir nəfəsə oxunan kitablar - sapioseksual - həyatımızı dəyişən kitablar

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. 20ci esrde edmond rostand terefinden yazılmış 1619-1655 ci iller arasında yaşamış cengaver şair cyrano de bergeracın heyatından behs eden roman. cyrano mahir cengaver,adı dilden dile gezen bir şairdir. qohumu roxanneni bir könülden min könüle sever amma burnunun böyük olması sebebi ile var olan burun kompleksine göre bunu özüne etiraf ede bilmemekdedir.


    --spoiler--



    romanın irelileyen hisselerinde roxanenin christian adlı başqa bir genc cengaverden xoşu geldiyin öyrenen cyrano,roxanenin xaişi ile öz sevgisini boğaraq bu ikisinin arasın düzeltmeye qerar verir. beleki,cyrano christianın xaişi ile onun adından bir şeir aşiqi roxaneye mektubla şeirler yazır. belece cyranonun özüne inamsızlıgına göre öz sevgisini içinde öldürerek sonunda kral terefinden gonderilmis sui qesdciler terefinden yaralanır,ölümünden önce ise heyatının en böyük qehremanlığın ederek roxaneye sevgisin etiraf edir...



    --spoiler--

    2 əjdaha!

    25.01.2015 13:17, fripp


üzv ol
Modalı bağla





...