bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

filosemitizm

| siyasət
65 | 1 | 7

əjdahalar  googlla

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. yehudi olmadigin teqdirde yehudilerin hamidan yuksek zekali, cox agilli, dunyanin en yaxsi insanlari oldugunu dusunme, bu xalqa butun gunu ovguler yagdirma ve mentiqsiz bir sekilde az qala heyranliq duyma xesteliyi.

    antisemitizmin bir novudur. daha dogrusu gizli antisemitizm.

    meselen biri deyir ki fizikani yehudiler kesf edib. bu xalq dahidir. einstein, landau, weinberg ve s.

    ancaq ozune sual vermir axi maksvell yehudi deyildi ? ya da lorentz ? qaliley ? nyuton ? nobel alanlarin yuzde sekseni ? orta caglarda ve daha evvelinde, daha sonrasinda elme en cox xeyir vermis yunanlar ? erebler ?

    yeni ortaya bele bir sey cixir : insanlar niye yehudilere niye neytral ola bilmir? ya cox musbet olurlar ya da cox menfi.

    ya dunyada ne qeder yaxsi sey varsa hamsinin yehudilerin kesfi oldugunu deyirler ya da dunyada ne qeder pis sey varsa hamsinin yehudilerin basinin altindan cixdigini deyirler. qardas yehudi xalqi butun dunya xalqlari kimi bir xalqdir.

    yeni aralarinda (qohum, qardas, uzaq qohum, dost, tanis) basqa dinden olana el vurmayacaq qeder radikal dindarlarida var eynen muselmanlarda bele olanlar kimi ve hec bir tehsili olmayan, hetta hec bir bacarigi olmayanlarida var. yeni butun milletler kimi. aralarinda yaxsi, pis, savadli, savadsiz, dindar, radikal, sade, axmaq, briliant kimi insanlar var. bunu nece yuz ildir insanliq niye anlamirki?

    hardasa valideynlerinden birinin yehudi esilli oldugunu deyende gic gic suallar gelir. yehudiler niye agillidir, niye bicdir ne bilim ne. halbuki qohumlardan biri meselen oturub meyxanaya qulaq asir, mekteb terkdi ve hecne bilmir. o da yehudi esillidi. yeni neceki basqa milletlerde beledi yehudilerde de eynidi.

    yeni dunya ya antisemit olacaq ya da filosemit. bir defe de yehudi sozu isledende he, memnun oldum kimi reaksiya gormek olmur.

    qaldiki yehudilerin daha yuksek zekali olmasina; burda yehudiler yox askenaziler nezerde tutulur. dag yehudilerinin, mizrahilerin, sefaradlarin iq leri uzerinde arasdirma aparilmir. (hetta aparilmisdi sehv etmiremse; sefaradlar 102 iq, mizrahiler 90. afrikada meskunlasan yehudiler ise 80, 70 arasinda )

    askenaziler ise ortalama 112. yeni burdan ele iq nun yasadigi olke ile elaqesi oldugu sezilir. afrikada dogulan usaq yehudi bele olsa, alman bele olsa eger adam kimi tehsil almayacaqsa ve riyazi dusunmesi inkisaf etmeyecekse iq ortalamasi 80 nin altinda olacaq.

    indide elmi irqcilik baslayib.


üzv ol
Modalı bağla





...