bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

towers of hanoi


335 | 2 | 1

əjdahalar  googlla
cahangir həsənzadə - murad_bəy_pala - sözlüyün ən umbay yazarları - söz6-daki riyakarlıqların sənədi - françiskanç ordeni

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. Bana mesaj atıp nickimin anlamını soran yazar.

    cevap yazmak istedim ama ''sadəcə moderlərə mesaj ata bilərsən. yazarlara mesaj ata bilmək üçün yazar olmalısan :('' uyarısı ile karşılaştım. sorusu cevapsız kaldı. aradan zaman geçti ve ikinci mesajını bugün ancak görebildim ''neden cevap vermiyorsun'' diye bir daha sormuş ama bu seferde hesabı deaktif durumda. belki bir gün tekrar döner de nickinin altını kontrol ederse cevabını buradan yazmak istiyorum. Bu nicki almamın bir çok nedeni var aşağıda sıralıyorum.

    1- anlam olarak öztürkçe bozkurt anlamına gelmekteyse de aslında Gökbörü yüz yılda bir ortaya çıktığı iddia edilen gök rengi tüylere sahip efsanevi bir canlıdır.

    2- hüseyin nihal atsız'ın bozkurtların ölümü adlı tarihi romanında ötüken'in deli onbaşısı olarak geçer.

    savaşta bir gözünü yitirmiştir. çin'de tutsaklığı döneminde diğer gözünü de ceza amacıyla çıkartmışlardır.

    kür şad önderliğinde çin sarayını basmadan bir gece önce gök tanrı'ya yalnızca yağıyı görmek için yakarmış, yakarışına karşılık almıştır. arkadaşlarının kaçışını sağlamak için geride kalmış ve yaşamını böyle yitirmiştir.

    3-reha oğuz türkkan tarafindan, 1942 yilinda yayinlanmaya ba$layan dergi. toplam 13 sayi çikmi$tir.

    Turancı bir müzik grubu tarafından bestelenen şarkısı da bu videodadır.

    https://www.youtube.com/watch?v=PhvQNr8QWPc

    Yazar arkadaşlarımdan da bir ricam var. sözlüğünüzü sadece gündeminizi takip etmek için kullanıyorum. dolayısı ile yazarlığım onaylanmadığı için mesaj yollayamıyor başlık açamıyorum. bir arkadaş paylaştığım bilgileri derleyip gökbörü başlığını açarsa minnettar olurum.

    0 əjdaha!

    05.02.2017 13:47, gökbörü


üzv ol
Modalı bağla





...