bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

sözlük yazarlarının tərcümələri


370 | 1 | 13

əjdahalar  googlla
dünənin ən bəyənilənləri

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. deyerli dostlar,
    dünen pockete atdığımı yazını oxuyar-oxumaz siz deyerli dostlarlarla paylaşma ehtiyacı hiss eledim. Tercümeden xırda-xuruş sehvler ola biler. Xahiş edirem mazur görün.
    ümid edirem ki, faydalı olar.
    Başqa insanların sizin haqqınızdakı düşüncelerine tesir ede bilecek 12 şey.
    başqa bir insanla ilk defe görüşdüyünüz andan etibaren sizi ölçmeye ve deyerlendirmeye başlayırlar.
    Aşağıda insanların sizin haqqınızdaki fikirlerine tesir edecek 12 yol var:

    1) Fikirlerinizi nece ifade edirsiniz?
    Fikirlerinizi nece demeyiniz ve özünüzü nece hiss etdiyiniz ve diger insanlara nece davrandığınız haqqında çox şey deyir. Fikirlerinizi ifade ederken çox yüklenirsiniz? Başqa fikirlere de yer buraxırsınız? Danışarken hem de dinleyirsinizmi?

    2) Söhbet esnasında telefonunuza tez-tez baxırsınız?
    Söhbet sırasında hemsöhbetin telefona gizli-gizli baxması qeder adamı hirslendiren ve raharsız eden çox az şey var. Eger çox mühim bir şey var ise evvelceden hemsöhbete "menim uşağım xestedi, ona göre de tez-tez mesajlara baxıram" deye bildirmemisizse bu qarşı terefe hörmetsizlik ve nezaketsizlik mesajını verir.

    3) Redd edilmeni nece qarşılayırsınız?
    insanlar sizin "yox" cavabı alarken verdiyiniz verdiyiniz reaksiyaya fikir verirler. Çox reaktiv (qarşı terefi susdurucu) ola bilersiniz ve ya daha ölçülü bir yanaşma sergileye bilersiniz. Pertlik qarşısında nece reaksiya vermeyiniz sizin ne qeder yetkin bir adam olduğunuzu gösteren xüsusiyyetlerden biridi.

    4) Hisslerinizi nece idare edirsiniz?
    Hisslerinizin diqqetinizi yayındırmasına icaze vermeyin. hisslerinizi münasib şekilde göstermekde problem yoxdu, ama bir çox veziyyetlerde hisslerinizin sizi idare etmesini istemirsinizse, onları idare etmeyi öyrenin.

    5) Planların deyişmesine nece reaksiya verirsiniz?
    Esnek ve çevik olmağınız sizin axınla gede bileceyinizi ve gözlenilmeyen veziyyete nece uyğunlaşa bileceyinizi gösterir. Hedefleriniz baresinde inadkar olun, ama metodlarınızla esnek olun.

    6) Sizi günahlandırdıqları zaman nece davranırsınız?
    insanlar sizin haqqınızda çox şey deye bilerler, ama siz bu veziyyetlerde nece davranırsınız? ittihamlara fokuslanırsınız, yoxsa çözüme? Digerlerini günahlandırırsınız, yoxsa mesuliyyeti siz öz üstünüze götürürsünüz? Boş vere bilirsinizmi?

    7) Söhbeti nece aparırsınız?
    insanlar ne dediyinize ve dediklerinizi nece dediyinize fikir verir. Keçmişde, bu günde, ya gelecekde yaşayırsınız? Nikbin, yoxsa bedbinsiniz? Belağetli bir oratorsunuz, yoxsa insanları eşitmeye meyillisiniz? Temteraq ve gösterişli natiqsiz, yoxsa daha yumşaq birisiniz?

    8) Başqaları haqqında qeybet edirsiniz mi?
    Qeybet edirsinizse, insanlar bir şeyden emin olacaqlar: siz başqalarının dalınca danışırsınız. Ve tebii ki, size güvenmekde çetinlik çekecekler.

    9) insanlara güven verirsinizmi?
    Güven otağa girib özünü digerlerinden üstün hesab etmek deyil, eksine otağa girib özünü digerleri ile müqayise etmemekdi. Özüne en çox güvenenler terife bağlı olmayan adamlar ve bir ortamdakı sehne işığını (burda diger insanların diqqetini öz üzerine cemleşdirmekden söhbet gedir) öz monopoliyasına almayanlardır.

    10) Diger insanlara qarşı nece davranırsınız?
    Başqa insanlarla nece danışmağınız sizin özünüze ne qeder hörmet göstermeyinizin deqiq işaresidi. Her kese eyni nezaketlemi davranırsınız? Eger ele deyilse insanlar bunu görecek ve ferqine varacaqlar.

    11) Xarici görüşünüz ehemiyyetlidir.
    Geiyiminiz, baxımlı olmağınız, davranışlarınız ve beden diliniz siz bir kelime bele danışmamışdan evvel sizin evezinize danışır. Qarşı terefe ne mesaj gönderirsiniz xarici görüşünüzle?

    12) Gecikirsinizmi?
    Punktual olmaq ve ya olmamaq. Bu sizin şexsiyyetiniz haqqında teessürat yaradır. Gecikmek "men merkezli" (eqoist) ve nezaketsiz teessüratını yaradarken, vaxtında bir yere çatmaq diger insanlara verdiyiniz önemi gösterir.

    Bezen böyük ferqleri yaradanlar kiçik nüanslardı. O nüansları bilmek ve insanların sizin haqqınızdakı teesüratları üçün hazırlıqlı olmaq yaxşı olardı.

    ayrıca bu metn mene nedense amerika birleşmiş ştatlarının en önemli prezidentlerinden abraham linclon'un oğlunun müellimine yazdığı şeiri anımsatdı sebebsiz yere.
    Yüksek müsadenizle o şeiri de burda paylaşıram. #159410

    Tercüme etdiyim metnin orijinalı:
    http://www.inc.com/lolly-daskal/12-things-that-can-really-influence-what-people-think-of-you.html


üzv ol
Modalı bağla





...