Bu məqalə Science X-nin redaktorluq prosesi və siyasətlərinə uyğun olaraq nəzərdən keçirilib. Tərcüməçilər məzmunun etibarlılığını təmin edərkən aşağıdakı xüsusiyyətləri vurğulayıblar:
Uçan tilklər dünyanın ən böyük yarasalarıdırlar. Amma Madagaskarın uçan tilkiləri azalır.
Jurnal of Mammalogy jurnalında dərc edilən yeni bir araşdırmada alimlər bu nəhəng meyvə yarasalarının son bir neçə onillik ərzində azaldığını göstərdilər.
Kazetin müəllifləri, hər iki Şikagoda yerləşən Field Museum-da olan alimlər, muzeyin məməli kolleksiyalarında saxlanılan kafatələr və dəri ilə təmsil olunan uçan tilklərin yaxınlarda Madagaskarda sahədə işləyərkən rastlaşdıqları eyni növün üzvlərindən daha böyük olduğunu qeyd ediblər. Tədqiqatçılar bu günki yarasaların nə üçün on illər əvvəl toplananlardan daha kiçik olduğunu merak ediblər.
"Mən yarasaların niyə kiçikləşdiyini izah etmək üçün milyon fərqli açı haqqında düşünürdüm. "Bu, temperaturun və ya yaşayış məntəqələrinin dəyişməsi ilə bağlı olub-olmadığını düşünürdüm", - Field Museum-un Negaunee Integrative Research Center-də doktorluqdan sonra tədqiqatçı və qəzetin baş müəllifi olan Emily Cornelius Ruhs deyir.
Ruhs iş yoldaşı Steve Goodmanla bu barədə danışanda, onun başqa bir hipotezi vardı. Madagaskarın milli qanunvericiliyinə görə bu meyvə yarasaları ticari əhəmiyyət kəsb edən meyvələri yeyənlər üçün zərərvericilər sayılır. Uçan tilkilər bir ov növü kimi təsnif olunur və hazırda ada ölkəsində bəzi hissələrdə böyük miqyasda yemək üçün ovlanır.
Xülasə — davamını mənbədə oxuyun.