bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

iran deyəndə ağla gələnlər

əjdahalar   googlla
uşaqlığı xatırladan şeylər - yalan, qərəzli, vicdansız xəbərlərlə qarşılaşan ikişəxsiyyətli adam
    45. iran deyende ağlıma 2 ferqli mezmunda şeyler gelir. zövq aldığım ve iyrendiyim varlıqlar deye 2 qrupa ayıraq.
    1.qrup - zövq verenler
    *yazıçıları- salman ruşdi ve onun ronaldinyo kimi insan beyninde driblinq eden yazı üslubu.
    *bir estetika ve gözellik şedevri olaraq qadınları - ele bir gözellik düşünün ki, çadra bele çirkinleşdire bilmir qardaş. sözlerle izahı mümkün deyil. qoy qabağına otur, saatlarla tebessümünü, esebini ve başqa mimikalarını izle, heyatın dadını çıxar.
    *incesenet ve felsefe- fransada mükafat alan heykelteraşından tut, kinomatoqrafları, şairleri, musiqiçileri, ressamları, düşünce insanları ve tebii ki her ne qeder mene xitab etmese de mehemmed el qezeli.

    2.qrup iyrendirenler
    *islam inqilabı - uşağı dodağından öpen xamneyi ve ona qibte eden hemyerlilerim, solcularla şahı devirib sonra onları edam eden qehbe inqilabçılar. günde tezesi çıxan zırt ağaları, dırt imamları, pırt şeyxleri. ümumen islam adı altında dövletin etdiyi bütün zorakılıqlar ve s.
    *imperializm - eline düşen her fürsetde imperialistik metodlarla bölge xalqlarının enke böyüyünü siken bu petlelerin amerikan imperializmine lenetlemesi ve özlerini imperializme qarşı mübarize gösteren dövlet kimi teqdim etmeleri.
    *türkleri fahişe, eclaf, oğraş, münafiq kimi teqdim eden letifeleri ve türk düşmençilikleri.
    *yaxın şerqde terror qruplarını maliyyeleşdiren amma israile terror dövleti demekle islam qardaşlığı borcunu ödeyebilen pox parçası bir ölke.

4 əjdaha

heyoka
#271889


27.04.2018 - 01:21
+275 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...