bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

çirkli pulların yuyulması

əjdahalar   googlla
azərbaycan - kredit - unicef - azərbaycan gənci - mixail xodorkovski - ekrem dumanlı - yazarların qısa hekayələri - azərbaycanın lazioya sponsor olması - azərbaycan mafiyaları
    13. --spoiler--

    sistemin nasıl çalıştığını anlamaya çalışalım. Örneğin Recep Bey’in vergi beyannamesinde deklare etmek istemediği bir miktar geliri var ve bunu bir şekilde bankada muhafaza etmeli. Bunun için ya direkt olarak bankaya gidiyor ya da çoğunlukla tercih edilen yöntemle bankanın bir temsilcisi ile bir randevu ayarlıyor. Hesap danışmanı ilk olarak Recep Bey’e bir kod atıyor. Bundan sonra Recep Bey, örneğin ‘57444 YZ’ numarası ile anılıyor. Bu eşleşmeyi sadece danışman ve Recep Bey biliyor. Bankacılık gizliliğinin ilk aşaması gerçekleştikten sonra bu kod numarasına 2 farklı kimlikle hesap açılıyor. Bir sonraki adımda kişisel hesap, ‘tüzel kişi’ hesabına evriliyor. Sonrasında ise sınır ötesinde sahte bir şirket çalışması başlatılıyor. Banka, Recep Bey’e sağladığı avantajların faturasını (komisyon) çıkarmak için Panama’da sahte bir şirket kuruyor. ‘Trustee Fund Limited’ ismi verilen işlemde şirket fiziki anlamda Panama’da kuruluyor. Trustee Fund Limited, müşterinin gerçek kimlik bilgileri ve açılan 2 hesap bilgilerini içeriyor. Recep Bey ise bu sahte şirketin temsilcisi oluyor. Tüm bu işlemler bittikten sonra Recep Bey bankanın sağladığı güvenlik altında Cenevre’ye gidiyor ve gerekli transferler yapılıyor.
    Aslında tüm bu yaşananlar ‘malumun ilanı’ olarak algılanabilir. Tüm dünyanın bildiği bir gerçek gün yüzüne çıkıyor. ABD’nin çaktığı kıvılcım, AB ülkeleri liderlerinin tavizsiz tutumu ile yayıldı. Zaten yaşanan bu süreçte isviçre, başta ABD ile imzaladığı FATCA ve OECD ülkeleri ile varılan otomatik bilgi paylaşımı anlaşmaları ile bankacılık gizliliğini fiilen bitirmiş durumda. HSBC’nin hesaplarının ortaya çıkmasından sonra herhangi bir soruşturma açılmaması bunun en büyük ispatı.

    --spoiler--

    http://www.aksiyon.com.tr/dosyalar/isvicre-efsanesinin-sonu-swissleaks_549051

əjdaha

qasim
#149364


19.02.2015 - 09:37
+125 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...