bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

türklərin sevilməyən cəhətləri

əjdahalar   googlla

    64. türk bir umbayın başlığa yazdığı entryni atım bura. o heç vaxt təsdiqlənməyəcək deyə mən atım;

    "16 saatlik otobüs yolculuğu yüzünden bütün entry leri okudum. okunmayacak ama okunursa belki yararlı olacak bi entry gircem buraya 24 yıllık türkiye türkü olarak. çünkü yolculuk devam ediyo ve benim cidden işim yok.

    öncelikle ben hayatımda bir kere bir azeri ile tanıştım o da ayaküstü bir konuşmaydı azeriler hakkında dilin hemen hemen aynı olması dışında hiç bi fikrim yok ve gördüğümde. yahşi aybalam falan da demem herhalde. buraya gelicez ama.

    ikinci önemli husus türkiye cidden nüfus olarak büyük ve farklı kültürler barındıran bir ülke evet türk nüfusu dominant fakat tarihi sebeplerle bu nüfus zaman içinde çok ayrı kültürlere bölünmüş durumda. yani türkiyenin içinden 5 6 tane daha türkiye çıkar. bunu anlamak dışardan gelen biri için zordur bizde pek anlamıyoruz ama böyle ve ben durumu buna göre açıklayacağım doğrusu da bu zaten.

    hazırım başlıyorum.

    öncelikle iç anadolu dan başlayalım. iç anadolu osmanlı politikaları yüzünden alevilikten sunni arap kültürünü benimsemiş bağnaz yobaz dediğiniz tiplerin memleketidir. nefret etme sebebiniz risale okuyorlar dinle kafayı bozmuş amına koyduklarım diyorsanız büyük ihtimal ya buralıdır ya doğuludur. kısacası iç anadolu halkı yobazdır yobaz olmayanı da istisnadır.

    eğer bir kişi aşırı agresif çabuk sinirlenen bir mizaca sahipse bilin ki ya laz damarı vardır büyük ihtimal karadenizlidir ya da güneylidir. adanadan falandır. karadenizliyse iyi bir sopa yersiniz adanalıysa en iyi ihtimalle bi kaç bıçak darbesiyle gözünüzü hastanede açarsınız. bu paragrafın konusu karadeniz. karadenizli insanlar aşırı heyecanlı hareketli her gün baka baka psikolojilerini bozmuş denizleri gibidirler. sağları solları pek belli olmaz hırçın bazen üçkâğıtçı aşırı milliyetçi (iç anadolu yobazı da sıklıkla milliyetçi olabilir dikkat edin) hatunları ayrı psikopat erkekleri hafif salak insanlardır. istisnalar tabii ki olur.

    güneyli insanlar hakkında bende pek bişi bilmiyorum adanalıysa gözü dönüp on kişiyi doğrayabilir antalyalılar çok sıcakkanlı şeker insanlardır nefret edemezsiniz. mersin de karşınıza antalyalıyla aynı ozellikte bir türk, hiç muhattap olmadığım o yüzden yorum yapamayacağım bir arap, ya da size türklerden nefret etme sebeplerinden bir demet sunacak sonra sizin de omrunuz boyunca türklerden nefret etmenizi sağlayacak bir kürt çıkabilir. garanti veremem

    doğuya gitmenizi tavsiye etmediğim gibi doğulu insanlarla da iyice tanış olmadan pek güven ilişkisi kurmayın deyip doğuyu geçiyorum.

    guneydoğu ise görece sakin ve iyidir yardımsever insanlardır. hele gezmeye görmeye gitmişseniz çok hürmet ederler.

    trakya göçmen yöresidir iyi içerler. onlar da biraz değişik insanlardır ama özleri iyidir. göçmen kültürü de farklıdır.

    ege benim memleket. bize de gavur derler gavur izmir muhabbetini duymuşunuzdur. yobaz pek yoktur. tembel insanlarızdır. ulusçu oluruz. zeytine taparız. ot yeriz. biri gelip yavşakça yaa bi biran içek diyosa bil ki bizim oralıdır.

    kısacası balkan göçmenleri iç anadolu kapalılığı karadenizi egesi doğusu hepsi bambaşkadır. bunların hepsi istanbulda toplanmıştır karşınıza ne çıkacağını bilemezsiniz. bu da benim ilk be son entryim olarak kenarda dursun. saygılar. azeri kardeşlerim.

    ha bi de not biri size yahşi aybalam diyorsa valla kötü niyeti yok belki irite ediyordur amansize yakın olduğunu göstermeye çakışıyordur. buralarda size cidden sebepsiz bi sevgi var. kötüde bi sürü insan var her yerde var. ama durum böyleyken böyle."

29 əjdaha

timidus
#166628


26.05.2015 - 08:23
+249 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...