bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

xərçəng xəstəliyi

əjdahalar   googlla
heinrich von kleist - marixuana - deadpool - israildə xərçəng xəstəliyinin olmadığı iddiası - andrey tarkovski - fenerbahçe - sözaltı sözlük - muhammed ali - feminizm
    27. bugun bir yaxinimi daha almish dunyanin en cindir xesteliyi. 2-3 il evvel prostat xerchengi oldugun oyrenmishdi,hekimlere qarshi qorxusu oldugu uchun mualiceni ve emeliyyati redd etmishdi. texminen 1 ay bundan evvele kimi veziyyeti normal idi,ciddi bir shikayeti,agrisi yox idi. 1 ay bundan qabaqsa aniden hali pisleshdi,guclu agrilari bashladi. melum oldu ki xercheng artig diger orqanlara da yayilmishdi.
    (bax: metastaz)

    aparilan hekimler artig chox gec oldugun deyerek mualiceden boyun qachirdilar. belece,kishi son gunlerin oz olumun gozleyerek kechirdi. 3 gun bundan evvel veziyyetinin pisleshdiyin oyrendik. chox halsizlashmishdi ve danisymaga bele chetinlik chekirdi. bugun seherse son nefesin verdi. son deqiqelerinde danisha bilmir,sadece chirpinir ve sanki nese demeye chalishirdi. sonda ise bundan qacha bilmeyeceyin basha dushub muqavimetin dayandirdi ve son saniyelerinde bashinin ustunde aglayan yaxinlarina baxdi. neyise dushunurdu sanki yashadigi bu uzun illerde cesaretsizliyine gore ede bilmediklerine gore heyfslenirdi yeqin ki. qorxularina gore mualicesini redd ederek oz ölumun hazirlamishdi. son saniyelerinde yeqin ki,bir choxlari kimi o da bir shans daha isteyirdi,ozu oz eli ile mehv etdiyi heyatini yeniden qaytarmaq,daha dolu yashamaq isteyirdi. amma son saniyede ozunun de anladigi kimi, artig chox gec idi. heyati boyu sakit,medeni insan olmushdu,hetta son gunlerinde de hech kime eziyyet vermemishdi.

    artig o bu dunyada yoxdur,hamimiza oldugu ve olacagi kimi o da bilinmeyene dogru seyahete bashladi. gelin heyatimizi yadlari onemsemeden,dolu-dolu yashayaq. dolu-dolu yashayaq ki son nefesimizi verende geriye baxib cesaretsizliyimize,qorxaqligimiza gore etmediklerimize baxib peshman olmayaq,bir shans daha istemeyek ve olumu soyuqqanliliqla qarshilayaq.

    maddi dunyada rahat yashaya bilmedin,hech olmasa ruhani dunyada azad ol. seni yaddan chixarmayacagiq.

13 əjdaha

fripp
#178506


20.08.2015 - 00:04
+200 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...