bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

kiçik hekayələr

əjdahalar   googlla
sözaltı etiraf - doctor who - yazarların hazırda düşündükləri - gecə yata bilməmək - ekrem imamoğlu
    6. eşidirsen meni? hey, sen, balaca eşidirsen? yox seni demirem, sen lap balaca eşidirsen? dünyanın en möhteşem yeri ana betnindeki balaca. eşit meni sene sözlerim var.
    bax men çöldeyem. hele bilmirsen buralar nece yerdi. gel men sene danışım.
    bax bura yaşadığımız planetdi. adı da dünyadı. kainatın ortasında bir qum deneciyi bele olmayacaq qeder kiçikdi. sen heç qum deneciyinin ne olduğunu bilmirsen axı. olsun sen yene de meni dinle. beli çox kiçiyik. bu dünya, yer küresinin üzerinde möhteşem egolarımızla yaşayırıq. dünya üzerinde düz 6,999,999,999 ego var. bilirsen buralarda tereflere bölünmüşük. serhedlerle bölmüşük dünyanı. yox, tek tek yox. toplanmışıq bölmüşük. bura bizimdi demişik. xetler çekmişik ve bu xetlerin kenarında qalanlara içeri girmeye icaze vermirik. çünki onlar bizden deyiller. çünki onlar ferqlidiler. onların dili ferqlidi, onların rengi ferqlidi, onlar özlerini ferqli adlandırır, biz ferqli. ona göre de onlar bizim terefe keçe bilmezler. yeni ilk öyreneceyik sözlerden biri olacaq pıqqadılar, xoxandılar. hem onların uydurub inandıqları nağıllar bizim nağıllarımızdan ferqlidi. eslinde eynidi amma olsun biz bizim nağıllara inanırıq. bilirsen balaca fiziki olanın öhdesinden gele bilmek olur. amma bir de var beynimizin içindeki serhedler. bizler dünyalı ola bilmirik. bizler teref seçmeden yaşaya bilmirik. bizler bizim terefimizde olmayanla yaşaya bilmirik. bizler bizim kimi olmayandan qorxuruq. sadece qorxmaqla qalmır hem de nifret edirik. eger bizim kimi deyillerse öldürürük.
    bağışla... sen hele doğulmamısan men ise sene ölümden danışıram.
    bizler güc herisleriyik balaca. güclenmek isteyirik ki, indi olan güclülere günlerini gösterek. amma çox pis bir şey var ki, güclenen kimi de eyni qarşı olduğumuz güclü oluruq. ezmeyi çox sevirik balaca. çiyinlere basmadan, başları ezmeden güclene bilmirik.
    belke de sen hele bilmirsen qadınsan yoxsa kişi. bax ha, nebade qadın olasan. en çox da seni ezecekler. seni idare elemeyi, sene hökm elemeyi haqq sayacaqlar. heyatına yol çekecekler. o yoldan çıxsan... yox demeyecem. bunu yaşamadan bilmek olmaz.
    balaca bizim ümumi adımız insandı. biz heç ne olmadan evvel insanıq. inancımızdan evvel insanıq, milletimizden evvel insanıq, ölkemizden evvel insanıq, siyasi fikirlerimizden evvel insanıq, felsefi inancımızdan evvel insanıq, dişi veya erkekliyimizden evvel insanıq. amma bir şey var. biz indi insan deyilik. bizler her birimiz bir "ego"yuq. sen ise insan ol balaca. 6,999,999,999 ego var gel birce sen insan ol.

3 əjdaha

jafarov
#182192


27.09.2015 - 00:50
+255 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...