bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

yazarların ruh halı

əjdahalar   googlla
dördüncü meymun - şəkil - adsızinsan - söz6-nın depressiv olması - bertrand zobrist - vurnuxmaq - adsızinsan sindromu
    14. telefonu yanmish yazarin evden tapdigi nokia n73-le yazib, sabah editleyeceklerinden.

    ruh halim birden-bire varlanib, pula ehtiyaci qalmadigindan boshluga düshen çoxillik stajli fahisheninki kimidi.
    dünen gece (dünen idi?) dostumuz kafkaeskin #182129 entrysinden sonra özüne yazib, sebebini sorushdum, ele gözlediyim cavabi verdi.
    menim veziyyetim daha ferqlidi. bele baxanda her sheyim var... ehtiyacim olan her shey * telefonu çixmaq shertile : wi-fi parolunu qirdigim qonshum; kitablarim; kompüterde yüzlerle mahni, onlarla film, pdf kitab, herden girib 5-6 cümle silib, 3-4 cümle yazdigim yarimçiq hekayelerim; bir mena görmediyimden münasibetleri dondurdugum çox genish çevrem; yemeyim; siqaretim ve s. bashqa heç neye ehtiyacim da yoxdur.

    yeri gelmishken, siqaretle bagli yeni qenaete gelmishem - ümumiyyetle, tez-tez yeni qenaetlere gelirem - siqarete ehtiyacim nikotinden dolayi deyilmish. çekmeye bilirem, yeni. çox da ferqi olmur. sadece, siqaret yashamagi asanlashdirir. nece asanlashdirdigini sorushdugunuzu eshidirmish kimiyem. bele izah edim: siqaret günü dilimlere bölerek daha qisa vaxtlara ayirib, monoton heyatin dözülmez uzunlugunu aradan qaldirir. gün erzinde etdiklerimizi siqaret chekme intervallarina sigishdiririq. meselen, filme baxmazdan evvel siqaret chekirsen ki, bir de iki saatliq film bitende çekesen. o araliqdan sonrasini düshünmürsen. hele bu araligi yashayim, sonrasina baxariq deyirsen.
    nümune verim. yemeye bashlayanda çörekden teqribi bir dilim ayirirsan ve hemishe o dilim bitende doymush olursan. ne az olur, ne çox. yemeyin o dilimlik olur, yeni (ne ugursuz nümune oldu bu).

    men uduzmush adamammi? kenardan baxanda eleyem, yeqin. amma mene göre zaten fani cismimin qazanmasi mümkün olan bir shey yoxdur ki, uduzum da. meselen, ölkeden getmek... çoxunun arzusudu. amma men buna lüzum görmürem. kafkaeskkimi macaristanda uduzmaqdansa, evimde uduzmush olaram. ne gerek var ki bu hengameye?
    uduzmaq meselesini psixoloq tebirince götürsek, sözlükdeki her kes müeyyen qeder uduzmushdur. uduzmayan adam niye burda yazsin ki? ele entryler görürem sosiologiya, politologiya, tibb, fizika ve s. barede ki, "bu adamlar niye burda yazirlar axi?" deye düshünürem.
    özümüzü aldadiriq, yoldashlar. maarifçilik, öyretmek eshqi, zirt-pirt... sadece uduzmushlugumuzu yola vermek üçündü. emin olun ki, "ilhamla ireli!" köynekli gencler bizden çox daha xoshbextdirler.

    ne ise, çox uzatdim. ruh halimi siksinler, bu nedir bele?! bir de sözlükdeki anonimlik çox bombadi e. çoxdandir söyüsh istifade elemirdim.

    iki deqiqe sonraki edit: niye redakte eleyim ki? bu da bele qalsin. n73-ün haqqini tapdamayim.



hamısını göstər

üzv ol

...