bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

siyasi islam

əjdahalar   googlla
ekşi sözlük - iran - radikal islam - millətçiliklə irqçilik arasındakı fərqlər - şəriət - camaat-akp savaşı - islamofobiya - azərbaycandakı hicab qadağası - işid
    1. turkcesi siyasal islam olan ifade. bu termini izah etmemisden evvel 1-2 melumat vermeliyem.

    demeli islamin esas gayelerinden biride ideal cemiyyet qurmaqdir. bes bu cemmiyyet nece qurulacaq suali siyasi ve sosial islam adli 2 idaretme terminini ortaya cixarib. siyasi islami destekleyenler ideal cemiyyetin qurulmasi ucun sert olaraq hakimiyyetde islamci fiqurlarin olmasini gorur. yeni loru dilde desek padisah 5 defe namazinda-niyazinda biridirse bu yuxaridan asagiya sirayet edecek ve bir muddet sonra ideal cemiyyete getirib cixaracaq. lakin praktika bunu subut etmemisdir. siyasi islamin en boyuk temsilcileri temsilcileri hesen el bennanin qurdugu muselman qardaslar ve erbakanin qurdugu milli gorus herekatlaridir. her iki cereyanda iqtidar yaddasina malikdir lakin ne erbakan dovrunde nedeki mehemmed mursi iqtidarlarinda arzulanan reallasmamisdir. erdogan hakimiyyet ise siyasi islam fikrinin reddedlmesi ucun kifayet ede biler belkede. lakin sosial islamin idareedici quvvenin berqerar edilmesi movzusunda yetersiz olmasi istenilen halda siyasi islami var edir.

    bunuda qeyd edim ki, siyasal islamcilar sosial islamcilari sevmezler. sosial islamcilarda siyasal islamcilara guvenmezler.

2 əjdaha

qasim
#184247


20.10.2015 - 00:49
+140 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...