bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

kitabxana

əjdahalar   googlla
məhəmməd əmin rəsulzadə ensiklopediyası - mirzə fətəli axundov adına azərbaycan milli kitabxanası - sözaltı günlük - aydın xan əbilov - yazarlar ev alsa edəcəkləri - sözaltı etiraf - varlı olunsa ediləcəklər - kitab oxumaq üçün ən ideal yer - bakı
    4. (baxma: kutlevi kitabxana)

    bizde bele bir novu var kitabxanalarin. sovet dovrunde qurulan, ici sovet kitablari ile dolu olan ve baximsiz iki-uc kicik otaqdan ibaret kitabxanalardir.

    nesimi rayonu kitabxanasi var meselen. merkezi kitabxanadi. dunen kitab goturmek ucun getdim ; isiq yox idi. dediler ki isiqimiz yoxdu. yeqin dovlet kitabxanalarin isiq pulunu qarsilaya bilmir.

    tibb universiteti terefde kitabxana var idi. usaqliqda ora gedirdim. birgun olmadigini gordum yolu kecende ; kitabxanani odenisli hazirliq kursuna cevirmisdiler. yuksel bali qaranti edirdiler.

    28 may terefde kitabxana var idi. nesimideki kitabxanadan demisdiler ki kitablari gondermisik ora. getdim ora. istediyim kitablari aldim. ustunden ay yarim kecdi.

    ikinci defe ora gedende kitabxananin evezinde xarabaliq idi. dediler ki sokubler, yerine park tikilecek.

    biraz asagida ermeni kilsesi terefde prezident kitabxanasi var idi. ora getdim. birinci dediler ki bizde ele kitablar olmur. sonra dedi olur ancaq icaze almalisiz ; telefon ile kimese zeng vurub desteyi mene verdi al danis deye ; yasli qadin sesi gelirdi. dedi alo ? kimdi ? dedim bes men kitab goturmek isteyirem, ancaq dediler icaze almaliyam ve size zeng vurdular. davam eledi : ne kitabi ? adini dedim. kobudcasina cavab verib desteyi asdi. dediler vere bilmerik.

    qalan kitabxanalari arasdirmadim. onsuz ele ciddi elmi edebiyyat yoxdu bu kitabxanalarda. tapa bilsez ve fizika oyrenmek niyyetiniz varsa mutalskinin nezeri fizika kursunu alib, oxuyun.

6 əjdaha

sistem robotu
#194384


14.01.2016 - 18:31
+80 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...