bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

albert einstein

əjdahalar   googlla
dünənin ən bəyənilənləri - edward witten - maks plank - kvant mexanikası - genius - disleksiya - ateizm - aqnostisizm - allah
    53. toplumun bu insanlara baxisini gordukden sonra yavas yavas bayira cixib gorduyum adamlara qarsi asagiliq bir hiss yaranir. tekce einsteine qarsi deyil bu nifret; baxin perelman deye bir adam cixdi. yeddi il bir problem uzerinde calisdi ve isbat etdi. butun dunya bu adamdan danisdi. bizim saytlarda haqqinda yazdi. asagidaki serhleri oxudum ve eyni menzere. iki serhden biri yehudilere qarsi nifret (perelman yehudi oldugu ucun), yarisi din ve allaha aid (allahi arasdirib ona gore deli olub kimi sacmaliqlar), xeberin ozu temamile biyabirciliq. jurnalistika berbad, meqaleler berbad, yazilan yazilar berbad. indide einsteinde. birce dene duzemelli meqale tapa bilmedim azerbaycanca. nezeriyye/teorem ve s. kimi movhumlari bele ayird ede bilmirsen yaxsi anladiq bari ac bir fizikden sorus; ac bir elm adamindan sorus. serhlerde eynile iyrenc. tesla kimi sacma sapan bir elm adaminin uzerinden einsteine, einsteinin yehudi oldugu ucun yehudi xalqina ve butun fizikaya nifret qusanlar kim, din sohbeti edenler kim.

    hacibeyin jurnalist sayildigi ve cox oxunanlar arasinda oldugu, intellektualinin kose yazilaridi her ne zibildi bele yerlerde menasiz yazilar yazdigi, intellektual sozluyunde bele yaridan coxunun iq sunun 80 den asagi oldugu olkede einstein haqqinda daha aciq fikir gozlemek olmazdi.

    bu olkede, bu iyrenc canlilar arasinda qalan aydin insanlarinda cixib getmesini umid edirem.

4 əjdaha

edward witten
#198786


13.02.2016 - 00:34
+195 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...