bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

sözaltı etiraf

əjdahalar   googlla
dünənin ən bəyənilənləri - sözaltı sözlük - molla nəsrəddin - ana - keçən ayın ən bəyənilənləri - köhnə sevgilidən geriyə qalanlar - ekşi sözlük - həyatın nə qədər cındır olduğunun anlaşıldığı anlar - dünyanın etibarının olmadığının anlaşıldığı anlar
    639. ne yalan danishim sozluk, ozum ozumu taniya bilmirem. maddi durumum pisdi, butun gunu ish axtarram. dost, tanish qalmiyib xeber elemediyim. ama di gel ki, ish tapan kimi ichime bir hiss girir. "o ish deyil, alinmiyacaq, qovulacam, bacarmiyacam, istismar eliyeceyler, davam dushecey". ishi qebul elemirem, ustunnen 2gun kecir oz-ozume deyirem kash o furset elime yene keceydi, gedib ishdiyerdim orda. halbuki furset yene gelse yene qebul elemiyecem. herden fikirleshirem ki insan niye ishdemelidi? meselcun niye korpu tikilmelidi? niye shexsi mashin istehsal olmalidi? yaxin mesafeye metro, avtobus uzaga da qatar var da. xuy s nim velosiped olsun besdi da. niye mermer istehsal olmalidi ki? parkda ot olar da mermer pricom? niye maqazinlerde cips,kola satilir ki? kime lazimdi bunlar hamsi? yalannan camaati ishledib lazimsiz mallar istehsal edib camaata onu almaghin neqeder lazimli oldugun yeridib, onu almaq ucun insanlari pul qarshilighinda ishledirler. eslinde hec bir menasi yoxdu a, eli niye kola almaq ucun lays fabrikinde ishlemelidi? veli de lays almaqcun lila fabrikinde. cunki bu carxdi. biz de istemeden bu carxi dondurruk. soxasiz kolaya da fantaya da cipse de. biz bunlarsiz daha rahat yashiyariq. sadece ozumuz oz ishimizi cetinleshdirrik. nece ki insanlar fabrik zavodu ixtira wledi ki ishi asanlashsin, texnikani inkishaf eletdirsin, sonda da o ixtiralarin esirine cevrildi. rahat makaron yeyek deye yaratdighimiz fabrikler bize makaronu satir. almagha da pul yoxdu.
    bax gorursen sozluk, herden yadlashiram ozume sene mene bize size. bele baxiram gorurem ki sehv gedir hershey. belke ilde bir defe umumdunya passivizm gunu elan eliyek? hamimiz duraq etrafimiza baxaq bidene chixaq korpuden, krishadan etrafa baxaq gorek ki, guzelim dunyani ne gune salmishiq? hesablashaq da ozumuzen qaqulya, sachimiza rasta dizayni verib gitar calmaq rengli geyinmek deyil axi hippilik. o tarqovuda daydaynan muhavizeye duzelen qaqashlar var ki, otduqda oturmaq istiyende qayidib "itlere girish qadagandir" isharesin gosterib deyende ki, "men kimem ki mene de deyirler ki hec kimi buraxma otdugha" deyende basha dushursen yashamadighivi. eline silah almaghi terror kimi goren dovlet, seni "vergi, bank, kredit" siyasetiynen diri-diri yeyende istiyisen qayidib ushaqlighiva sim-teker suresen, futbol oynuyasan ustu turbo saqqizlardan. arabir de eve gedesen mama belive mehraba qoya ki ter bedenive hopmasin.
    basha dushmurem sozluk. varyoxuna nehlet ushuyurem

10 əjdaha

şeyiç
#214169


19.05.2016 - 02:10
+290 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...