bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

qiyas ibrahimov

əjdahalar   googlla
mehman hüseynov - hakan günday - ikinci qarabağ müharibəsi - aslan ismayılov - 12 may 2016 nidaçıların həbsi - qul bayramınız mübarək - khael - 2017 - mehman hüseynovun itkin düşməsi
    15. cox isterdim demek ki halal olsun o da mubarizesini iceride aparacaq ve.s ancaq deye bilmirem. bu qisa heyatda gorduklerim ne qeder de icimi incitse de qururumu ezse de gercekliyin bu oldugunu qebul etmeli oluram. ele bir ailede boyumusemki boyuyene qeder esitdiyim butun sohbetler bu movzularda olub. atam bir vaxtlar ssri eleyhine cebhenin qurulusunda emek serf edib, indinin muxalifet lideri sayilan sexlerse abilik edib, yeri gelib qulaqlarini burub onlari organize edib. meydanlarda insanlara seslenib, tankin onune cixib, evde biri korpe 3usagi ve heyat yoldasi varken sovet esgeri ile uz uze durub, basina kalasnikov dayanib saatlarca, vetenin azadligi ucun elinden geleni esirgemeyib. bu olkede tanimadigi insan, icini bilmediyi hecne yoxdur. bir vaxtlar otagina girende penceyinin qabagini ilikleyenler indi tuz olublar, bir vaxtlar musteqillik elani ucun imza toplanan vaxti rusun qorxusundan, ya da gote girmekden "xeyir" sesi veren ograslar indi seref ordeni ile teltif olunurlar. vaxtile ssri'nin dagilmagindan qorxanlar indi milletin vekilliyini edirler, sinesini gulleye siper edenler ya olkeden qovulub ya hebsde ya da avtoparkda isleyir.

    bele bir cevrede boyuyub gorduyum seylere isyan etmemek, nese yazmamaq, etiraz etmemek imkansizdir. atam illerdi siyasetden uzaqlasib, menim de bu islere qosulmamagim ucun mubarize aparib. omrunu hesr elediyi bir missiyanin axirinda hecne olmadi ve daha da pis oldu. musteqil olmagimiza baxmayaraq yene de kreslo ugrunda didişen insanlardan iyrenerek bu islerden elini eteyini cekdi vaktiken.

    beli icim icimi yeyir, oz olkemin vetendaslarinin qul kimi yasamagi meni deli edir ama turkler demisken kusura bakmayin menim canim deyerlidi. hele dunyada gormeyi istediyim, elemek istediyim minlerle sey var, bu qeder qoyun ucun omrumu zindanlarda curutmek, qururumu ayaqlar altinda almaga deymez.

    eyni zamanda hekimem, xestexanalarda her gun olen insanlar gorurem cavan veya yasli. heyat cox qisadi. o qeder xestelik varki dunyada, saglam yasadigimiz her saat insan ucun lüksdur. bu genc adina uzuldum. esitdiyime gore deyiblerki heykelin qabaginda uzr iste buraxaq. yerinde olsam qebul ederdim. sonra da redd olub bu olkeden getmek.

2 əjdaha

roux en y
#235334


26.10.2016 - 18:03
+165 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...