bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

concerto for group and orchestra

əjdahalar   googlla

    1. *deep purple*un 1969da yazilmish albom/konserti. 1969cu ilde *Royal Albert Hall*da dovrunun boyuk dirijoru *Malcolm Arnold* ve purple un klassik musiqi terefi *Jon Lord*un teshkilati ile perform edilmish klassik musiqi ve dovrun yeni yaranan progressiv/rock musiqisinin birleshiminin en gozel orneklerinnen biri hesab edirem bu albomu. *Ian Gillan* bu albomun lyricsinin esas hissesini yazmagla deep purple musiqisi ile nece uyumlu oldugunu,*ritchie blackmore* aqressiasinin tezahuru olan qrupun hard rock,jon lordun menevi kamilliyini gosteren qrupun klassik musiqi terefini sesinin harmoniasi ile bir araya getire bildiyini gosterir.

    konsertin 10 illiyinde (1979) blackmore-dan bu konsert haqqinda fikirleri sorushulanda o bu konsertde olmagdan ve ifa etmekden zovq almadigini,konsertin jon lordun arzusu oldugunu deyir. hemchinin orkestranin deep purple a qarshi ciddiyetsiz ve hormetsiz munasibetini qeyd edir ki bunu konsertin videosunda blackmore sololarinda ona ezici gulushlerle baxan violinli dayilardan da gormek olur.

    ama konsert jon lorda tam bashga effektle tesir edibki 99-cu ilden etibaren davamli olarag solo karierasinda concerto for group and orchestra konsertleri vermeye bashlayib

    konsert
    (youtube: )


    mahnı sıralaması bele gedir:

    1-*Moderato - Allegro* (sozleri olmayan,orkestra ve qrupun bir nov balansi qoruma mubarizesinin tezahuru)

    2-*Andante* (daha soft,orta esr musiqilireni xatirladan terzde,Gillan vokalinin en gozel numunesi)

    3-*Vivace - Presto* (Allegro ve Andantenin qarishigi kimidir bu. Bir az orkestra,bir az Gillan,bir az da blackmore sololari)

1 əjdaha

fripp
#241037


01.01.2017 - 04:54
+100 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...