bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

sevgilisi olmayan insan

əjdahalar   googlla
sevgilisi olan qıza sataşmaq - sözlük yazarlarının xəyalındakı sevgili tipi
    63. bele gece gece birden boşluqda hiss eliyer özünü.

    yuxarı tüpürsen bığ, aşağı tüpürsen saqqal misalı, münasibetler de yerinde dayanmaq bilmir. bir de baxırsan heç ne yaşamamısan ve heyatından iller keçib.

    sevdiyin insanla cüt teşkil etmek mecburiyyet deyil. ehtiyac da deyil. ehtiyac olan sevgi ve qayğıdır. sevgili de deyil. üstün insanın sevgilisi olmaz. ağıllı insanın da olmaz. kasıbın da olmaz. bunlar hamısı qılıf geyindirilmiş adlardır. bilirsiz en çox kimin sevgilisi olar? saxtakarın. ortaya teqdim edilen saxta bir reallıq ve seçilen tercihlere balıqlama tullananların.

    sizin yaşamaq istediyiniz eslinde çox vaxt sevgililik deyil. ya fakbadilikdir, ya da dostluqdur. ya da diger adını bilmediyimiz ve bilmek isteyecek qeder deyerli qılmadığımız münasibet terifleridir. sevgili sevgi dolu olar. sevgi dolu olmaq çetin mesele deyil. bunun getirdiyi mesuliyyetlere xarakterini açmaq ve içinde olduğun veziyyetin ferqinde olaraq çerçivelenen münasibet adının senden teleblerine cavab vermek isteyirsenmi heqiqeten bes?

    hormonlarımızın bize oynadığı oyunlardan qurtulmaq heqiqeten keşmekeşli bir meseledir. cinsiyyet hormonları. xoşbextlik hormonları. yetkinlik hormonları. kimyamızın bize oynadığı kiçik ve besit, amma qarmaşıq ve xaotik olaraq yaşadığımızı sandığımız oyunlar.

    siz heç tamamile dürüst bir münasibet görmüsünüzmü? cavab verenden sonra bir de düşünün. yox. o qeder uzaqdı ki bu düşündükce insanın içi qan ağlayır.

    amma...menim sevgim. menim sevgilim, menim sevdiyim. biz ferqliyik. biz ele deyilik. men yaşayıram axı bunu. nece hamınınkı kimi ola biler?

    duyğularımızın bele bizim olduğundan emin ola bilmirik. bilirsen, uzun müddetdir heç bir qıza teklif etmirem, gel sevgili olaq deye. ya da menim dilimle desek, sevgi dolu duyğularımızın heç tükenmeyeceyi dürüst bir cütlük olaq deye. çox uzun müddet olub, doğulandan beri. her defe fikirleşende ki, bu qızlar nece tekliflere yox deyibler. nece tekliflere he deyibler. nece tekliflere rastlayıblar. bütüüün bu ssenarileri beynimde yaşayanda hevesimin ve isteyimin yarısı qaçır gedir. qalan yarısı da gelecekde başımıza gele bilecek bütün ehtimal verdiyim yaşanacaqları canlandıraraq uçur gedir. qalxan qılınc da enir o vaxtacan artıq.

    bir elave de etmek istedim. bir hiss olur e, bu qeder uzun müddetdir eslinde en çox birlikde olduğumuz şeyin iç sesimiz olduğunun ferqinde olan bu hüzurdan heç qopmamaq istediyimizi hiss eliyirik. o hüzurdan bizi uzaqlaşdıran sevgili deye bir şey var. ya ikisinden birini seçeceksen, ya da o sevgili heyatın boyunca senin bir parçan olacaq. bax ona rastlayanda heç vaxt buraxmamaq lazımdı. mektebde iş yerinde qohum eqrebada heyatının en böyük mükemmel sevgisini tapan adamlarsız, bunu tapmağa ne var sizinçün gözel dostlar. ümid eliyirem en qısa zamanda baş verer bu.

    sağ olun var olun.

21 əjdaha

pampiniformis
#267373


26.01.2018 - 04:42
+945 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...