bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

ielts

əjdahalar   googlla
ielts vs toefl - xaricdə təhsil üçün təqaüd proqramları - universitetə qəbul olanlara məsləhətlər - grbs - tqdk - sözaltı etiraf - xaricdə təhsil - ielts çılğınlığı - yazarların 17 yaşlarındakı hallarına deyəcəkləri
    54. uzun yolun sonunda bu gun menim de neticelerime qovushdugum imtahan.

    listening: 7

    reading: 7.5

    writing: 5.5

    speaking: 7.0

    overall: 7.0
    ozumun hazirlashdigim dovrlerde achib bu bashligdaki entryleri oxudugum kimi,eneni pozmayarag sonraki nesillerin de oxumasi uchun etrafli melumat yazmaga chalishacam.

    evvelce umumi hazirlashma barede onu deyimki,men ieltsa hazirlashdigim muddetde oxumagdan bashga her shey eledim. ancag heftede 2 defe kursum olan gunlerde 1-2 saat muddetine oxuyub qalan vaxtlarimi idmana ve sosial heyatin gozelliklerine ayirirdim,hansiki hal hazirda bunnan peshman deyilem. idman-universitet-modellik-kurs dongusu arasinda nece oxuyurdum indi fikirleshende ozume de chox maragli gelir -* bele rahat olmagimin sebebi ise,ieltsa hazirlashmazdan evvel bele ingilis dilinde serbest danishib gundelik danishigi basha dushmeyim idi. sizin bele avantajiviz yoxdursa,rahatligi meslehet gormurem. choxlarinin eksine men bir muellim,ve ya kursa getmeyivizi meslehet gorurem. ona gore yox ki onlar size her sheyi oyredir,ona gore ki eger ieltsin ne oldugunnan chox da bir anlayishiviz yoxdusa,onlar kurs periodunda bunu size oyredirler. en esasi ise,writing essaylerivizi yoxlatdirib speaking praktika eleme imkaniviz olur,hansiki chox vacibdiler. o efsanelerde eshitdiyiniz "ozu hazirlashdi 7.5 yigdi"cilar sizin kimi 0dan bashlayanlar deyil,evveller tecrubesi olub indi tezden hazirlashanlardi. menim tecrubemde ise,muellimim ancag menle prinsip aparib dersleri yola veren bir qaqash idi. kurs muddetinde ancag bir birimize soz vurmaga chalisharag nifret dolu qeribe bir sevgi munasibetinde idik muellimimle. o mene deyirdiki oxumursan,6.5den yuxari yigan deyilsen,men ona deyirdimki dersleri yola verirsen,hani essay strukturalarin niye basha salmirsan? tebiiki axirda 7.0 alarag qalib gelen teref hemisheki kimi yene men oldum ve triumfumla neticelerimi gosterdim.

    listening- cambridge kitablarinda elediyim orta neticemnen chox ashagi geldi.normalda 8- 8.5 herden de 9 goturduyum listeningden esas imtahanda 7 goturmek bir az disappoint edir. chetinlik derecesi olarag normal cambridge kitablarindaki listeninglerden daha chetin idi,hansiki indiye qeder cemi 1 defe bu tip seviyyede listening qabagima chixmishdi kitablarda. section 1de 4 pronounce suali var idi ve demek olar 4u de dalbadal gelirdi,yeni bir sozun herflerini beyinde analiz edib yazanacan uje o birinin bashladigini gorurdum,ikisini de eyni vaxtda beynimde saxlayib qarishdirmayarag yazmaga chalishirdim. section 2de chox dexilsiz bir map,ve o mape aid 6 sual var idiki o 6 sualin 4unu yaza bilmedim,ve esas qirilma noqtesi de ele o oldu. imtahan otaginda umumi bir mood down hiss olundu,hetta yanimda oturan qaqash esebden naushniki chixarib atdi ve imtahanin sonuna qeder prosto oturub divara baxdi. kime acig vermeye chalishdigini basha dushmedim ama,ne reading eledi,ne de writing yazdi. 300 manati chole tullayir camaat a kishi. section 3 bildiyimiz section 3 idi,ama 4de bildiyimiz dede-baba qaydasinnan kenara chixib 6 dene multiple choice testi qoymushdular,hansiki indiye qeder bunla rastlashmamishdim. pis yaxshi yola verdim ama,bir ara 6.5 geleceyinnen qorxsam da yene de belim yere deymedi listeningden. umumiyyetle listeningin esas temasi praktikadi. menim esas praktika vasitelerim ted talks ve xarici youtuberler idi,siz de ozuvuzunkunu tapin.
    reading- qisa ve konkret olarag qesheng metnler idi. imtahana qeder olan muddetde ele chetin readingler elemishdimki,imtahanda readingi yazandan sonra chox asan getdi deye nese bir zibil oldugunu fikirleshirdim, hansiki qismen haqliymisham,chunki reading menim fikirleshdiyim kimi olsaydi,en az 9 gelmeliydi -*. eger readingiviz zeifdise(normal olarag zeif olacag, ne qeder general englishi bilsez de ieltsin akademik readinglerini basha dushecek seviyyede olmayacagsiz) readingi inkishaf etdirmekchun esas cambridge kitablarinnan evvel meslehet gore bileceyim kitab "barron's essential words for ielts"dirki,qisa ve konkret olarag elde bileceyiviz en yaxshi komekdi. kitabin temasi ise chox da chetin olmayan metnlerin arasina ielts readinglerinde en chox istifade olunan akademik sozleri qoyub,onlara aid suallar verib bu sozleri oyrenmeyivize komek etmesidir. yeni menim kimi heyatinda 1 dene de olsun sozu vocabularyden oyrene bilmeyecek derecede ezber qabiliyyetinden yoxsunsunuzsa,bu kitabla mocuzelere shahid ola bilersiz

    writing- meslehet verilesi chox da bir sheyim yoxdur,onsuz da 6.5den yuxari writing almag mocuze kimi bir sheydi -* soz limitini qederinnen artig doldurdugum,ve kifayet qeder yaxshi yazdigimi fikirleshdiyim halda yoxlayan(her kimdise) insafsiz bir formada 5.5 verdi. muqayise uchun deyimki,menle eyni gun imtahana giren, task 1 writingin vereqlerini sehv yazan,sonra teze vereqe kochuren,task 2ni yazmaga 20 deqiqesi olan ve 20 deqiqeye 150 sozluk bir essay yazan ( task 2 essay soz limiti 250dir) tanishim da writingden 5.5 aldi,men de. qisaca writingivizi yoxlayanin umidine qalirsiz.

    speaking- #268371 da yazdigim sohbete baxmayarag kifayet qeder yaxshi kechen,ve gozlediyimnen yuxari netice aldigim ieltsin en heyecanli hissesi. veziyyeti qisa olarag bele izah edimki,imtahannan 1 gun evvele qeder speaking praktikam hech bir kitab achmadigimchun 0in da altinda idi ve bu realligi imtahannan 1 gun evvel derk eledim. demeli 1 gun erzinde oturub butun possible part 2 movzularini arashdirdim,oxudum. her oxshar movzulara aid danishmaga bir tema fikirleshdim. meselen,sevdiyim bir eshya haqqinda danishasi olsam da oz kompyuter stolumnan danishaciydim, evdeki bir mebel haqqinda danishasi olsam da, mene hediyye edilen bir eshya haqqinda danishasi olsam da. ve ya, strategiamin esas ideyasi bu idi. konkretleshdirme. ozume bele bir neche tema belirledim,ve hesabladimki bu temalar imtahanda dushe bilecek mumkun 50-60 sual barede 2 deqiqe danishmagima komek edecek,ve haqliydim da. imtahanda,part 2de mene dushen kartin suali "describe a thing that you've bought recently" idi ve men kompyuter stolumnan danishdim -*.
    demeli speaking 15:30 da idi ve 15:00da artig oturub gozleyirdimki ne vaxt chagiracaglar. oturub gozlediyim vaxtda ofisde 4 nefer- texminen 20li yashlarda elinde stekanla chay axtarmaga chalishan *ginger* bir qaqash ve ora nece dushduyunu basha dushe bilmediyim bir ishci qiz,men ve menim yanimda heyecannan ayagi titreyen bashga bir candidate var idi. bu ginger qaqash biraz zarafat zad ede-ede etrafda firlanib axtardigi chayi tapib,suzub ichennen sonra aniden yox oldu. men ele hara getdiyini fikirleshirdimki,ishchi qiz sonradan otaga gelen bashga bir qiza o qaqashi nezerde tutarag "imtahana girdi o" deyende qaqashin yeqin bashga bir candidate oldugunu fikirleshdim. ustunnen 5 deqiqe kechdi,qiz meni otaga apardi,qapini achdim,girdim icheri ve wa-la! bayagdan ortaligda mirt vuran ginger qaqash sen deme examiner imish ve kreslosunda oturush formasi bayagki davranishinnan chox ferqli idi -* qaqash imtahana chox borzu bashlasa da,imtahanin sonlarina dogru qaqashla uje ele bratva olmushdugki chixanda qaqashi chay ichmeye devet elememekchun ozumu gucle saxladim -* part 1 chox qesheng kechdi,part 2de chox suretli danishdigimchun vaxtdan 10 saniye tez bitirdim,examiner 1 elave sual verdi. bunun qiymete tesiri olacagini fikirleshsem de,olmayibmish. part 3de ise chox da uzun cavablar vermesem de,fikirlerimi tam izah edirdim ve qaqashin sifetinden danishdigim sheyleri maragla dinlediyini gore bilirdim. speakingin esas temasi da ele budu. sizi chashdiran qarishig sozler,ezberlediyiviz collocationslarin yerine, axici ve selis danishmaga chalishin. muellimivizin almagi tapshirdigi speaking kitablarini ise almasaz da olar. chunki onsuz da o otaga girende butun ezberlediyiviz sheyleri cholde qoyursuz,ozuvuzden asili olmadan. meslehetim,ancag speaking idealarina ve praktikaya fokuslanmagivizdi. ielts speaking praktikam olmasa da gundelik ingilisce danishigi yaxshi danisha bilmeyim ve biraz da temani burmag bacarigima gore aldim o 7 speakingi. men cemi 1 gunluk praktikayla 7 aldimsa,siz de edersiz. 1 gune olmasa bele,1 hefteye,1 aya etmek mumkundur. speakingle bagli bashga bir tip ise examinere oturduyuvuz auradi. netice etibarile aglinizda saxlamalisizki qarshinizda oturan examiner her sheyden evvel adi bir insandir,ve sizin davranishiniz onda menfi ve ya musbet fikirler oyada biler. ozunnen emin,ama turkler demish alçak gönüllü olmalisiz. eger menim kimi,xasiyyet olarag bele tip adamsizsa heyatin bezi sahelerinde bu xasiyyetivize gore uduzsaz da,ielts speakinginde uduzmayassiz -* examiner tebiiki size buna gore artig bal yazmayacag,ama balivizdan da kesmeyecek, hansiki esas olan da budu. menim examinerle munasibetim o 15 deqiqe ichinde nece yaxshi olmushdusa,bir imtahanin axirinda birimize duydugumuz hormet hissi imtahannan daha xosh idi. tesevvur edinki otagdan chixana qeder bir birimize azi 15-20 defe menasiz yerlere teshekkur etmishik. centlmenlik overdose yeni :d.

    son olarag,oxuyun,yola vermiyin. chunki imtahana 1 hefte qalmish size gelecek o heyecan qarishig qeribe hiss,butun elediklerivizin flashback olarag gozuvuzun qabaginnan kechmeyine sebeb olacag.

    -bir ieltsi yola verib 7.0 alan yazar

22 əjdaha

fripp
#268972


24.02.2018 - 01:07
+702 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...