bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

türkiyə deyəndə ağıla gələnlər

əjdahalar   googlla
sözlüyün praktiki istifadələri - khael
    32. bir birine zidd görüşde olan iki (daha çoxdur eslinde ama 2-si daha böyük gruplardır) ferqli kütlenin bir arada yaşadığı ölke. biri din düşmeni sözde modern, 'ilerici' atatürkçüler( veya kemalistler), digeri ise atatürkü dine vurduğu zerbelere göre sevmeyen dindar (mühafizekar) grup.
    bir de mhp-ciler var ki, onlar da hem milliyetci, hem de dindar ola bilirler.

    gördüyüm, yaşadığım bir çox avropa ölkesinden daha luks ve temiz otellere, amerikadan ise çox çox daha luks otel, restoran ve kafelere sahib ölke.
    menim üçün istanbulla eyni anlamı ifade eden, istanbulu göz önüme getiren coğrafi bölge. heyatımda qarşılaşdığım en düzgün, en yardımsever, en exlaqlı, en edaletli, özü-sözü bir, qarşılıq güdmeyen, çıxar peşinde koşmayan, dini bütün, merhemetli ve s. bir çox xüsusiyyeti özünde cemleşdiren kifayet qeder insanı bir arada cəmləşdirən mühit. hansı ki, özümü derk etdikden etibaran bu sadaladığım özelliklerin sadece 3-4-ünü bele özünde cemleşdiren bir insanı azerbaycanda görmemişem. getmeyen, görmeyen, yaşamayan, o mühite düşmeyen bile bilmez.
    türkiye haqqında burda boş boş atıb tutanlar elinizi biraz vicdanınıza qoyun, eger gedib görmemisizse dilinizi qarnınıza qoyun görüb yaşamadan danışmayın, gedib, görüb, yaşayanlar ise özünüzü yaxşıca bir sorgulayın məncə.
    çox şey yazmaq olar...



hamısını göstər

üzv ol

...