bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

berlin

əjdahalar   googlla
məhəmməd əmin rəsulzadə ensiklopediyası - almaniya deyiləndə ağıla gələn şeylər - la casa de papel - kreuzberg - berlin divarı - arthur schopenhauer - adolf hitler - ikinci dünya müharibəsi - rammstein
    4. gedenlere tovsiyem brandenbur qapisi ve east side galleryi gormeleridir. recihstaga (parlament binasina) getmeyiniz de meslehetdir. reichstaga getmek isteyirsinizse ya online bilet rezerv etmelisiniz ya da reichstagin yanindaki butka kimi yerden bilet almalisiniz. bilet pulsuzdur. amma yay aylarinda turist cox oldugu ucun ekser vaxlarda bilet 3-4 saat sonraya ve ya hetta bir iki gun sonraya ola bilir. son olaraqda pubda berliner pivesi icmeden berlini gezdim demek olmaz -*
    fun fact: bezi mehellerde etrafinizda almandan cox turk gorme ehtimaliniz var.

    not: yaz ya da yay aylarinda getmeyinizi tovsiyye edirem. qisda salamat soyuq olur.

    diger gede bileceyiniz yerler:
    hitlerin bunkeri. ele de bir yer deyil sadece binanin heyetidir ve haqqinda hec bir isare yoxdu. google mapsla tapa bilersiz.

    checkpoint charlie: fakedi amma sekil cektirmek ucun maraqlidi.

    katedrallar. berlinde iki merkezi katedral var. biri fransizlarin biri almanlarin. alman olana daxil olmaq pulludur.

    victory column. gozel menzeresi var. daxil olmaq pulludur amma en ucuz gormeli yerdir.

    ede bileceyiniz diger maraqli aktivite ise brandenburg qapisindan victory coloumna qeder uzanan parkta velosiped surmekdir. velosiped kiraye qiymeti bir nece saat surmek isteyirsinizse cox serfelidir.

    terrible fact: pulsuz tualet yoxdur. azerbaycanda yoxdu amma en azindan 20 qepikdi qiymeti -* burada en ucuzu 50 centdir.



hamısını göstər

üzv ol

...