bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

maraqlı xəstəliklər

əjdahalar   googlla
misophonia
    1. bu sifarişi verən: haumea
    Fibrodysplasia:Bu nadir ve ciddi genetik xesleliyin, simptomu ezelelerin ve tendonların yavaş yavaş sümükleşmesidir. Xestelik ciddi deformasiyalara, normal hereket etme qabiliyetinin itkisine, ve genc yaşda ölüme sebeb olur. (Xestelerin şekillerinize baxmağı tövsiye edirem.)
    Halhazırda bir mualicesi yoxdur, ancaq elim insanları fibrodisplaziye sebeb olan geni tapmağı bacarıblar. indi ise bu xesteliyi mualice etmek üçün bir dermanın klinik yoxlaması aparılır. Dermanın sümükleşme prosessini durdurması planlanır.
    Encephalitis lethargica: ''Yuxu xesteliyi" olaraq da bilinir, ancaq Çeçe ağcaqanadından insana keçen yuxu xesteliyinden ferqlidir. Hekimler bunun viral olduğuna inanır, ancaq deqiq virus hele tapılmayıb.
    Xestelik; qızdırma, boğaz ağrısı, baş ağrısı, halsızlıq, titreme ve herhansı bir yerde yuxuya getme simptomlarını verir. Real bir mualicesi yoxtur, bu sebeble xeste bir insan ya özü özüne sağalır, ya da xestelik xronikleşib iller boyu devam edir.
    Xestelik ilk olaraq 1915-1917'de keşfedildi. Bezi araştırmaçılar, Adolf Hitler'in şexsiyetinin ve gelecekdeki qerarlarının sebebi olaraq düşünülen Encephalitis lethargica'ya sahib olduğunu düşünülür.
    Stendhal sindromu: Diger adı ile Florance sindromu senet eserlerine qarşı heddinden artıq hessasiyet neticesinde ortaya çıxan psixosomatik bir haldır. Xestelik adını mehşur yazar Stendhal'dan alır. O Floransa'da bir bazilikayı ziyaret ettiyi zaman bunu etrafındaki insanlara açıqlamışdı. Eslinde bes qeder subutu olmadığı üçün elm alemi bunu tam bir xestelik olaraq adlandırmır. Bu sindroma sahib insanlarda senet eserlerinin gözelliyi, möhteşemliyi qarşısında ürey döyüntüsünün süretlenmesi, baş dönmesi, şok halı, hetta huşunu itirme kimi problemler yaşayırlar.

2 əjdaha

Jotaro Kujo
#315599


02.01.2021 - 04:40
+215 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...