azərbaycan vs türkiyə
əjdahalar googllasözaltı sözlük - azərbaycan - türklərin sevilməyən cəhətləri - ikinci qarabağ müharibəsi - keçən ayın ən bəyənilənləri - türkiyə - ilham əliyev - sözlükdəki türkiyəli yazarlar - recep tayyip erdoğan - erkin qədirlinin sözləri
1) 20 yanvar - xırdalan otobüsünde hiç bir kadın ya da yaşlı ayakta gitmedi,
türkiye'de her otobüste ayakta giden kadın ya da yaşlı vardır, hatta kayseri de gaziye yer vermeyen üniversite öğrencisi bile gördüm.
2) azerbaycan'da herkes giyimine dikkat ediyor gibi, ama türkiye de insanlar ne bulsa giyiyor. azerbaycanlılar çok şık.
3) azerbaycanlılar türkiyelilerden daha sıcak kanlı.
4) türkiye'de her mahallede bir cami var ama azerbaycanda şehitler hıyabanının oradakinden başka cami görmedim. bizde minareler görünür her yerde. azerbaycanlı bir arkadaşım cami var dedi, ama dediğim gibi ben görmedim. ezan sesi de duymadım.
5) azerbaycan'da üzerinde 20 qepik yazan suyu 30 qepiğe satarlar
türkiye de qadağandır, satamazsın.
6) türkiye'de insanlar çok öfkeli, özellikle trafikte kan çıkar, ama azerbaycan insanı insan. 20 yanvar hırdalan otobüsündeyken yine otobüs taksiye çarptı ve taksici sen şoför değilsin eşeksin eşek dedi gitti. bu olay türkiye de olsa ana bacı dümdüz gidilirdi.
7) türkiye'de trafik çok daha düzenli, bakü de trafik felaket. ışık yok doğru düzgün.
8) azerbaycan'da yaya geçidinde gerçekten yaya üstünlüğü var, ama türkiyede yol her zaman motorlu taşıtındır, kimse yol vermez yayaya.
9) türkiye'de kanı bozuk, satılmış, ermeni çoktur, azerbaycan'da yox.
əlaqəli xəbər
bütün xəbərlər →
azerbaijan
AVRO-2026: Voleybol üzrə Azərbaycan millisi Türkiyə yığmasına məğlub olub
azerbaijan
Avropa çempionatı: Azərbaycanın voleybol millisi 1/8 finalda Türkiyəyə uduzub
azerbaijan
Azərbaycanlı ekspert Türkiyədə kapoeyra hakimlik kursuna rəhbərlik edir
azerbaijan
Azərbaycan EuroVolley 2026-nın pley-off mərhələsində Türkiyə ilə qarşılaşacaq
üzv ol
şərhlər: