bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

yazarların özünəməxsus yazı tərzləri

əjdahalar   googlla
bertrand zobrist
    6. timidus - "içini sikim", "içinә qablıyım" sözlәrindәn geniş istifadә. әksәr entrylәr tәnqid xarakterli, әksәrәn dә, çox yerində tәnqid olunmuş mövzularda. ilk üç cümlәdә sözügedən şәxs itin götünә soxulubsa, yazan timidusdur.
    hә bir dә: (baxma: qurup) * asfsfs

    mjdsdbrhm - gülmәli bәnzәtmәlәrdәn istifadә olunubsa, bu qardaşımızdı. әsasәn dә, başına gәlәn hadisәlәr haqqda olur.

    manqurt - uzun yazan adam. açıqlamağa çalışır. daha doğrusu, açıq yer, yәni yanlış anlaşıla bilәcәk yer saxlamamağa çalışır. nәticәdә söhbәt uzanır. tәnqidçidi bu yazarımız da. hәr zada aid öz dәyişik fikri var. qulaq asanda, ya entrylәrini oxuyanda, vay amq, adam ermiş deyirsәn.

    qasim - islama, şәriәtә aid hәr hansı bir söhbәt. "aqalar" sözündәn geniş istifadә.

    qatiq qaradi blet - açıqlama meylli bir digәr yazarımız. ilk bir neçә cümlәdәn sonra, "belә deyim" ya da "belә açıqlayım" tipli keçiddәn sonra, әjdaha sәviyyәdә açıqlanmış, aşağı dartmaqla bitmәyәn entry görürsünüzsә, qatıqla üzlәşmisiz.

    p.s: onu da deyim ki, hәr yazarın öz tәrzi yoxdu. çoxluq eyni cür yazır. yәni, hәr entrydәn iki üç cümlә oxuyub, bu filan yazardı deyә bilmәzsiz. mәsәlçün, filan yazar bilgi ağırlıqlı yazır, tәrzi budu söhbәti yoxdu. söhbәt özünәmәxsus yazı tәrzindәn gedir. ki, 3cü cümlәdә yazanın kim olduğunu anlamırsansa, o yazar tәrz yaratmıyıb.



hamısını göstər

üzv ol

...