bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

isa şahmarlı

əjdahalar   googlla
gay ölümünə etiraz edib əsgər ölümünə səs çıxarmayan insan - lgbt şəhidləri - sözaltı sözlük - h.o.s.t. alliance - hamamtimes - intihar - sözaltı sözlük üçün tövsiyələr - lgbt - sözlük yazarları
    22. intihar xәbәrinә şok olduğum adam. voland isa niki ilә tanımışdım facebookdan. 2 ildәn artıq olar. homoseksual olması da birdәn birә ortaya çıxmışdı. ona da tәәccüblәndiyimi xatırlayıram. hәtta bir dәfә sәrt dillә tәnqid elәdiyim yadımdadı. gay olduğunu alәmә car çәkdiyi üçün. çünki artıq seçim azadlığı kimi yox, reklam kimi, reklam da demiyәk dә, fәxr kimi çıxırdı. necә ki mәn hetero olduğum üçün fәxr elәmirәm vә bunu da alәmә car çәkmirәm, sәn dә elәmәmәlisәn demişdim. biraz atışmışdıq, ancaq normal münasibәtimiz vardı. bir müddət sonra da әlaqә tamam itdi. ancaq tez tez görürdüm kafelәrdә. bildiyim qәdәrilә tәk yaşıyırdı, özünü maddi cәhәtdәn tәmin eliyirdi. belә dә heç vaxt tәk görmәmişdim. hәmişә 6-7 nәfәrlik qrupla, şәn falan. elә intiharına tәәccüblәnmәyim dә buna görә oldu. adam dәstәksiz görünmürdü. hәmişә dә belә gedәcәyini düşünürdüm amma demәk ki, o hәddә çatdırıblarmış.

    üzüldüm desәm, yәqin ki yalan olar. yaxın münasibәtin olmayan adama nә qәdәr üzülә bilәrsәnsә, әn az o qәdәr üzüldüm. daha çox onu öldürәn sәbәblәrә üzüldüm. ölüm zarafat deyil vә bu ölüm mәnә poxdan sәbәblәr nәticәsindә yaranmış mәcburiyyәt kimi gәlir. poxdan hәrәkәtlәrin, poxdan nәticәsi. demәli nә qәdәr desәn uzana bilәr bu intiharlar, buna üzülürәm.

    dalbadal intiharların şәxsi tәsirinә gәldikdә isә, paranoyak edib mәni. hәlә ki ucu birbaşa mәnә toxunan intihar hadisәsi olmuyub. olsa neyniyәrәm, bilmirәm. onun qorxusu yaranıb. hәr vida tipli söhbәt eliyәn adamın mesaj qutusuna cumuram. ancaq bunu mәn yox, o adamların әn yaxınları elәmәlidi. ki fikrimcә, intihar edәn adamlar, tam anlamı ilә güvәnә bildiklәri birinә sahib olmuyan adamlardı.

    nәysә, bu qәdәr. yaxınlarınızdan muğayət olun.



hamısını göstər

üzv ol

...