Bu rəqəm indiyə qədər qeydə alınmış növlər üzrə ən yüksəkdir və Hind okeanının ən böyük qorunma uğurlu tarixlərindən birini təsdiq edirDünyanın ən böyük sərbəst gəzən nəhəng kəpənək populyasiyasının əlamətdar bir araşdırması bir dəfə
Dünyanın ən böyük sərbəst gəzən nəhəng kəpənək populyasiyasının aparılan son araşdırma nəticəsində bir zamanlar məhv edilməkdə olan növün inkişaf etdiyi aşkar edilib.
Aldabra nəhəng kəpənəkləri Seychellesdəki Aldabra Atoll adlanan adalarda yaşayır.
Seyşel adaları Fondunun (SIF) və Ekser Universitetinin rəhbərlik etdiyi son araşdırma adada təxminən 180.000 kəpənək yaşadığını ortaya çıxardı.
Bu, bu növ üçün qeydə alınmış ən yüksək göstəricidir və Seyşel əhalisinin sayından xeyli çoxdur.
Yeni rəqəm, 2018-2022-ci illər arasında 5 illik kəpənək sayını təhlil edən bir qrup tərəfindən əldə edilmişdir.
Bu, 1990-cı illərin sonlarından bəri geniş qeyd olunan 100 min kəpənəkdən sonra ilk yenilənmədir.
Xülasə — davamını mənbədə oxuyun.