bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

ən bəyənilən ekşi sözlük entryləri

əjdahalar   googlla
sözaltı roman - dünənin ən bəyənilənləri
    128. valla ilişki dediğimiz olguyu insanlara "paylaşım" değil de "savaş-yarış-maç skoru" olarak gösteren sülük medya ve popüler kültür sağ olsun. daha önce yazmıştım

    (baxma: kadınlardaki bende de olmalı hastalığı/@hatasizcoololmaz)

    şu an gezegen üzerindeki yegane güç akışı nedir? paradır. bize yedirilen şu düzende bir şey paraya çevrilebildiği ölçüde değerli midir? ne yazık ki öyle.

    şimdi facebookundan tut-tweeterına-spam reklamından tut-cnbc-e dizilerine bütün bu sisteme bu gözle bir daha bakın her şey netleşecektir.

    erkeklere "ne kadar çok kadını yatağa atarsan o kadar erkeksin!" algısı dayatılıyor. daha 15 yaşında delikanlılara dan bilzerian-survivor taner,turabi,yarabi,hilmicem,aybilemicem-manken kızlara grup dalan futbolcular vb. erkekler "idol" olarak tanıtılıyor ve bundan çok ciddi paralar kazanılıyor.

    bugün 20 yaşındaki bir delikanlıya insanlık tarihiyle ilgili çok temel bir şey sorsanız (mesela tarih ne ile başlar? antibiyotiği ya da kuduz aşısını kim bulmuştur gibi) cevap alamazsınız ama pahalı araba markalarını-sexy mankenleri-ps oyunlarını sorsanız soluksuz sayar.

    kızlara "ne kadar çok erkeği kul köpek edersen o kadar güçlüsün! senin bir vajinan var bu her şeye yeter! vajinan olduğu için saraylarda yaşayabilirsin! kim kardashian gibi popon olsun dünya senindir!" algısı dayatılıyor.

    daha 12 yaşında adet görmemiş kızlar bu tarz benim-yemekteyiz-kürekteyiz tarzı karşındaki insana ne kadar trip atarsan o kadar yüceltildiğin yarışmalara maruz kalıyorlar. yetmiyor depresif analarıyla beraber akşam meyve tabağı eşliğinde üstlerine kürekle leş türk dizisi atıyorlar! hem de tonlarca!

    ve bunun sonunda ne oluyor?

    erkek "ne kadar çok kızın içine girersem o kadar mükemmelim!"
    kadın "ne kadar çok erkeği hayran bırakır-köpek edersem o kadar mükemmelim!"

    düşüncesiyle yaşıyor. bu dünya görüşü neyi tetikliyor? tabiki tüketimi! avm ler neden hınca hınç dolu?
    yiyecek ekmeği zor bulan adamın elinde neden iphone var?
    neden genç kızların tek derdi zengin koca bulmak ya da internete yüklediği resmine gelen beğeni sayısı?
    neden delikanlılarımız arabesk rapçi iğrenç apaçilere evrildi?

    bu sürdürülebilir bir sistem değildir. toplum olarak cinnete doğru sürükleniyoruz! tahmin edilenden çok daha kısa bir süre içerisinde bu sistem kendi canavarlarını yaratacak ve bu canavarlar sistemi yok etse bile kalan düzgün insanlar bu sefer canavarlarla savaşmak zorunda kalacaktır.

    ...

    (c) hatasızcoololmaz



hamısını göstər

üzv ol

...