bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

azərbaycanda hicablıların sayının artması

əjdahalar   googlla
dünənin ən bəyənilənləri
    13. haqqlı müşahide. ümumiyyetle azerbaycanda özellikle son 10 ilde dindarlıq ciddi derecede artıb. indi eziz yazarlar, analar - bajılar, romalılar icazeniz varsa men de bir tespit sıçım bura. belke uzun yazı oldu, artıq gerek bağışlayasınız. ha bir de men çox tembel bir adamam, ona göre mektebde azerbaycan dili dersini de yaxşı oxumamışam, ona göre de imla qaydalarını siz deyen bilmirem.

    insanla pişik ve ya arı arasında başlıca ferq nedir? şüur, ağıl, derrake falan fistan. yeni pişik oturub bir yağlı siçanı gemirenden sonra demir ki a kişi bes ac qalan pişikler neyler ilahii ? olsa olsa bir pişik görse öz yemin onunla paylaşar bu qeder. ama meselen insan yeyenden sonra düşüne biler ki men yedim doydum bes yaxşı bunu tapa bilmeyenler neylesin indi ( tebii ki bunu ancaq insan olan deyebiler) indi bu şüur ki var bize dünyanı, etrafımızda olan biten hadiseleri başa düsmeye, analiz edib müeyyen neticelere gelmeye verir. bu müşahide qabiliyyetinin ancaq onda olduğunu da zamanla başa düşüb, özüne çox önem verib. meselen ildırım vurub bir nefer adam ölüb, ferz edek ki, bir dene de pişik ölüb. pişik görür ki bir dene bunun mehle uşağı öldü day herlemir de niye öldü gedir siçan ovuna, ama insan? bu insan deyilen gıjdıllax qayıdasan ki bu nedirse menden güclüdü men bunu esebleşdirdim, o da qoydu engimizi dağıtdı. men buna qurban kessem meni öldürmez ama o ildırım bir de çaxar.
    yeni bu insan tebietidir, cavab tapa bilmediyi veziyyetlerde yalan uydurar sonra ona özü de inanar. eger inandırma bacarığı yüksekdirse hetta başqalarını da inandıra biler. baxın meselen meryem adlı bir qız gedir çemenlikde çobanla sevişir, sonra bir baxır ki bleeet qarnı çıxıb hamiledi. indi bu neter desin ki çobana verdirmişem, en yaxşısı eger bu allahın oğludur desem göresen ne olar? bıyy soxuşdurdum ki....

    meselen övladlığınızın arvadına tamah salmısınız ama el ne deyer? ayıbdır axı taaak deyirsiniz ki, 'ey mehemmed zeynebi sene halal qıldıx, tep onu men bele isteyirem' deyen bir ilahi güc olsa bomba olar eee bıyy tutdu ayran oldu. indi yeri göyü, planeti, planetleri, güneş sistemini, galaktikanı yaradan ilahi bir qüdrete inanan qaragüruh var ortada ok no problem bro. cavab tapa bilmediyin zaman de ki nese dehşetli bir yaradıcı var yene deyirem no problem ama bu insanlar bu qüdretli yaradıcının ( allahın,rebbimizin her ne sikimdise artıq) milyardlarla güneş sisteminin birindek - samanyolu qalaktikasındakı -yer planetindeki - mekkedeki mehemmede zeynebe bas, 6 yaşındakı ayşe sene haladır, qadınlar sizin tarlanızdır, qadınları döyün demesini o ilahi güce tehqir olaraq qebul etmir, tam tersi müdafie etmirse ve o insanlar yeraltı zengin torpaqlarda yaşayırsa demeli bu qoyunları sikmek lazımdır. düz başa düşdünüz sikmek.

    indi… bir balaca elaqesiz olacaq ama bir anlıq düşünün ki amerikasınız. dünyaya hegemon olmaq isteyiniz var, en zengin, en güclü bele en bomba oğlan olmaq isteyirsiz. nağayrassız? hamı ile mübarize aparmaq olmaz axı oyunu çirkli oynayacqsınız yeni ki eger hansısa ölkenin geride qalma, gijdıllax gijdıllax meseleleri müzakire etmek kimi ehtimalı varsa siz buna mütleq suretde destek çıxacaqsınız. meselen eger erebistanda qadınlar insandır? sualı altında bir platform olsa bu müzakireni aparan ölke youtube kimi bir innovasiya edib size reqib ola bilmez deyilmi? üstelik bu yanaşma terzine sahib qaragüruh her an bir müharibeye fürset verecek qeder de gijdıllaxdır. adam taxt üstünde ölmüş bir hüseyin üçün özünü zencirleyir gör ne qeder de spekulasiyaya açıqdır ele deyil mi? o zaman babaaa yaşıl qurşağın önünü açacaqsınız, siyasi islama destek vereceksiniz ki bu ölkeler size gelib problem yaratmasınlar. meselen qadının topuğunun, saçının görülmesi ile bağlı müzakire aparan cemiyyet axı senin planetler arası turizm planına mane ola bilmez. elaaaaa davay blet gönder fetullahı, xomeynini, vehabileri, hamısına da maddi destek ver ki dindarlaşma ferqli qruplar arasında olsun ki lazım olanda bunları bir-birine qırdırıb, o regiona demokratiya ve sülh de aparıb qarşılığında qaz kimi yolasan.

    bura qeder oxuyub geldinizse çox minnetdaram indi qayıdaq başa. insanın idrak meselesine. bax bu insan deyilen qehbenin balası var haa özüne çox önem verir, ele hey öz özüne heyatın menasını axtarır halbuki bilmir ki qalaktikanın sikinde de deyil o gede. 4.5 milyard ildir var olan bir sistemin içinde sen ne qeder önemli ola bilersen axı dalbayov blet. yoox eeeeeyy fikirr götürür bunu, o azerbaycan genci sosial yardım almır, hüquqları tapdalanır, her gün tehqirle qarşılaşır, işe girmek isteyir deyirler daydayın kimdi, biznes qursa vergi gelirki di davay dombal sikejem sen öl, keyfiyyetli tehsil ala bilmir alsa bele o tehsil ile geleceyine inamı qalmır. bax bu andır… bu an ki o gencin bu dünyaya aid bütün arzuları dibe vurur başa düşür ki alınmır mümkün deyil amma yene de bu qeder deyersiz olduğunu düşünmek istemir. birden mescide girir oradakı molla eşitmek ehtiyacı olan her şeyi deyir. dünya malı deyersizdir, bu dünyadakı her şey deyersizdir tek vacib emel seni yaradana iman ve ibadetdir. wooooowwwww. fuck. ne olsun ki fizka proffesoru olub keşf elememisen, ne olsun ki siyasi arenada iz qoymamısan, ne olsun ki bir yaxşı ressam deyilsen hee axı ne olsun k sende bmw, villa, sevgili, vacco kostyumu yoxdu ( yeri gelmişken heç bunlar da menim sikime deyil) onlar deyersizdi. esas axiretdi ve orada bunların heç bir deyeri yoxdu. bir az döz, içki içme ve qadınlarla seks eleme, günde 3-5 defe dombal ve ezberlediyin, menasını bilmediyin şeyleri tekrarla ki sene o biri dünyada cennetde köşk, içinde üzüm, şerab ve 72 dene malaletka hurişka verilsin.

    bax bu qaqaş gelecekde halalı olan arvadını döye döye başını bağlatdıracaq olan gencdir. bizde boşanan qadına pis baxıldığından arvadı mecbur qalacaq ki başını baglayıb ailesini qorusun. axı boşansa ona gelin deyib hücum çekecek baz qaqaşlar var, onu qebul etmeyecek bir cemiyyet var hem de ki neyi pisdir eeee allah emr edib de ele deyil mi? bir zaman sonra bu qadın etrafındakılara da tesir etmeye çalışacaq çünki özü uydurduğu yalana artıq inanmışdır. bax bele eziz sözlük ehli.

14 əjdaha

heyoka
#234790


20.10.2016 - 02:36
+225 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...