bugün məsləhət təsadüfi
sözaltı sözlük
postlar Yoxlama mesaj

...

yas mərasimi

əjdahalar   googlla
ağlaşma - əli insanov - insan münasibətlərindən çıxarılan ən önəmli dərs - barack obama - rusiya - şimali koreya - camaat desin ki - bidət - bozbash pictures
    15. Qohumlar arasinda aglama yarisi.Yasdan sonra
    X:Meherremin arvadi az agladi ele bil
    Y:Gozdeee onun annasini agladacam
    Kimi temalara sahib, komeklesilib qonaqlari yola veren,Rehmetliyin teriflendiyi,her kesin kuncde bucaqda nese xatire yada salmaga calismasi sonra meclis icinde aglamali terzde demesi
    Misal
    Z:Eheee mene yoldan kecende salam demisdi vuuuu,sagol deyemmedi vuuuu
    T:Aglama,baci,aglama,huuu o hamiya yaxsi olub huuu
    Ya da oglunu evlendirmek fikrinde olanlara qiz ovu. Menim basima geldi. Babam axsami rehmete getmisdi,seher yas ,hami qemgin ,men onsuzda heyetde tabut, demir yiginlari, xerek, kefen gorende ozumu itirmisem, ona baxmayaraq komek etmeye calisiram,ne bilim ovcuya ovam.Olur da yolumuza bravo salafanlari cixir,öturub gediriy. Eynen onun kimidiler gozumde.
    -Cayci cayin rengini tutuzdurmayib
    -Halva nese yaxsi olmayib
    -Rehmetdiy ? heee, Allah rehmet elesin.
    Pul at ye kimi bir seydi ne bilim ya da o adami yola saldiq day her urfuda yada salarsiniz adini demezsiniz rehmetlik deyersiniz ,adam yasamir amma yuxunuzda zehninizde yasayacaq falanin bildirilmesi kimi kecen merasim.
    Bir de ölunun mezarina ovladlari terefinden ya nese pul yigilmasi ,az pul veren , az aglayan ayri bir tenqide meruz qalacaq.
    Merhumdan qalan esyalar ya xatire ya yuyulub mescide ya da bolusdurulecek,eyni zamanda dovletden gelen pulun en yaxini terefinden menimsenilmesi yəni bir ölüm emosional cokusu cox da ifade etmir artiq. Babam ölen gunun axsami dusunurdum ki hami cox kederli olacaq. Amma ele olmadi, hami gulmeye davam etdi. Ya da bibim ölende cavan yasinda qefilden qonaq gelib eyni otaqda ellerinde qalan bibim baresinde men gormesem bele heftelerce dusundum, amma onlar gulmeye yenə davam etdiler. Onun erine , 20 yasli ogluna kim baxacaq kim yemek bisirecekdi. Evlenmis qizlari ? Ne qeder muddete? Men bu suallarda bogularken onlar sevincle yasamaga davam edirdiler. Belke de ölum anlayisi ucuzlasib.1-2 saat aglanildi sonra vur catdasin. Bilmirem,b elke de heyata qarsi soyuqqanli olmaq lazimdir.
    1 il yas tutub toyda oynamamaq da var.Daha neler,neler,xaricde var bele sey?Hih,tesevvir ede bilmirem.



hamısını göstər

üzv ol

...