bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

kanzuk


345 | 2 | 6

əjdahalar  googlla
ekşi sözlük - sözaltı sözlük - ən bəyənilən ekşi sözlük entryləri - timidus - sözlüyün moderatorları - oturduğu yerdən pul qazanan adam - entry silmə paradoksu - türklər gedənə qədər passiv qalmaq

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. ekşisözlüyün ssg dan sonrakı yeni idarəçisi. hüquqşünasdır, görünən odur ki bu səbəblə qanunları lehinə çevirməyi bacarır. amma deyilənlər doğru isə ədalətsiz biridir

    gələcəkdə sözlüyümüzün başına belə işlər gəlməsin deyə alıntını eynən verirəm

    "©2015 ekşişeyler site içerisindeki tüm içerikler ekşisözlük ve yazarlarına aittir izinsiz kullanılamamaktadır. tüm hakları saklıdır"

    ifadesi üzerine ekşi sözlük kullanıcı sözleşmesi'ni okuyayım dedim ve aşağıdaki paragrafı gördüm:

    "oluşturduğunuz içerikler ekşi sözlük’te yayında olduğu müddetçe ekşi teknoloji bu içerikleri başta ekşi şeyler'de olmak üzere, uygun gördüğü bütün ortamlarda kendi kullanımında olan markalar altında ve/veya diğer internet sitelerinde ticari amaçla kullanma hakkına sahip olacaktır. bunu engellemek için kullanılmasını istemediğiniz içeriği silmeniz veya hesabınızı kapamanız yeterlidir ancak bu eylemler sadece ileriye dönük olup, size daha önce yapılmış çalışmalardan entrylerinizin çıkarılması, telif ücreti talep etme ve benzeri bir hak vermeyecektir. daha önce yapılmış çalışmaların yeniden basımı veya yayını da bu nedenle her zaman mümkündür. "

    "tarafına haber vermeden sözleşme değişikliği ha ?" diye düşünürken sözleşmenin altlarındaki "sözleşme değişiklikleri" başlığını farkettim:

    "bu sözleşme ekşi teknoloji tarafından önceden duyurulmaksızın ve tek taraflı olarak değiştirilebilir. değişiklik sonrası sitenin kayıtlı kullanıcı olarak kullanım sözleşme değişikliklerinin kabulü anlamına geleceğinden sözleşme metnini belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye ederiz."

    ***

    neye uyuzum biliyor musunuz? adam hukukçu ya, döşemiş, altyapısını kurmuş, biz zaten her gün ekşi'nin köpeği, salyalana salyalana buraya geliyoruz. paşam tezgâhı kurmuş, bir sözleşme var, hukûkî, alenen fikir köleliği.

    adam sizin fikrî mülkiyetinize sahip oluyor, bunu pazarlayabileceği yeni girişimlerde zemin hazırlıyor, bu hareketine serbesti tanıyan sözleşmeyi ise istediğim zaman değiştiririm, arada bakın diyerek meşrûlaştırıyor.

    ha hukûkîdir okey de, çok tatsızsın be adam. çok "anasının gözüsün", çok kurnazsın. senin kupon arazi peşinde koşan fırça bıyıklı iç anadolu ilçesi belediye başkanından farkın yok ya. bak her şey hukûkî diyorum. ama âdil değilsin. derdin bu olmayabilir, bilemem. bu seni kolay para peşinde koşan yeni yetme bir internet girişimcisinden öteye taşımıyor.

    lânet olsun, nereye gitsek tadımız kaçıyor. sözlüğü de emânet ede ede bu herife eden ssg'nin de kafasına ayrı pisleyeyim, memleketi eleştirdiğimiz ortamın sahibine bak amına koyim.

    edit: (baxma: ekşi'den siktirip gidelim amına koyayım)
    70504.03.2016 16:07 ~ 16:21 sessizvesakin

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    2. ağır dürümçüdür -*


üzv ol
Modalı bağla





...